Bakdag!
Annas småfranska 80st
2 pkt jäst
1 l vatten
2,8 l vetemjöl
4 tsk salt
Lös jäst i fingervarmt vatten i en assistent.
Tillsätt vetemjöl och salt
Arbeta degen i 5 min.
Baka ut genast.
Dela degen i 4 delar.
Rulla delarna till längder.
Skär varje längd i 20 bitar.
Forma bitarna till små runda bollar.
Lägg dem ovanpå smorda plåtar.
Låt jäsa övertäckta i ca. 1 h.
Grädda på fals 2 i 8 min på 225 grader.
Ananasrutor 35 st
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 burk krossad ananas
GLASYR
2 msk smör
1 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vatten.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner det i äggsmeten.
Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.
Grädda på fals 2 i 20 min på 200 grader.
Bred väl avrunnen ananas över kakan.
GLASYR
Blanda smör, socker, ägg, kokos och vaniljsocker i en kastrull.
Värm under kraftig omrörning.
OBS! Glasyren får inte koka.
Bred glasyren ovanpå ananasen.
Grädda på fals 2 i 8 min på 200 grader.
Låt kakan svalna på plåten.
Skär den i 5 cm rutor.
2 pkt jäst
1 l vatten
2,8 l vetemjöl
4 tsk salt
Lös jäst i fingervarmt vatten i en assistent.
Tillsätt vetemjöl och salt
Arbeta degen i 5 min.
Baka ut genast.
Dela degen i 4 delar.
Rulla delarna till längder.
Skär varje längd i 20 bitar.
Forma bitarna till små runda bollar.
Lägg dem ovanpå smorda plåtar.
Låt jäsa övertäckta i ca. 1 h.
Grädda på fals 2 i 8 min på 225 grader.
Ananasrutor 35 st
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 burk krossad ananas
GLASYR
2 msk smör
1 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vatten.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner det i äggsmeten.
Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.
Grädda på fals 2 i 20 min på 200 grader.
Bred väl avrunnen ananas över kakan.
GLASYR
Blanda smör, socker, ägg, kokos och vaniljsocker i en kastrull.
Värm under kraftig omrörning.
OBS! Glasyren får inte koka.
Bred glasyren ovanpå ananasen.
Grädda på fals 2 i 8 min på 200 grader.
Låt kakan svalna på plåten.
Skär den i 5 cm rutor.
Kommentarer
Trackback