På vägen

Just det! Nu är vi (dvs. Jag, Magnus, Gustav och Laura) på väg till huvudstaden. Bollnäs är passerat och lunchen åt vi på max... Usch! Staffetten går på radio, Laura sover och jag är allmänt rastlös. Undrar om jag ska läsa min bok - Camilla Läckberg Isprinsessan - eller om jag ska njuta av utsikten i det fina väder vi har? Nästa stopp är Tönnebro och det blir då kisspaus och byte av chaufför. Nu blir det till att göra någonting innan jag blir allt för rastlös! Jag hör av mig senare! Ha det gött! Tjo

Emma dag idag


Runt 12.00 gick jag och Timja upp till ok för att möta denna donna - Emma Lur. Vi gick sen vidare till ica för att inhandla lite väl värt godis och lite dricka. Gott gott gott! Btw så var det Timjas första gång utanför ica. Hon var väldigt duktig min tös! Sen traskade vi hemåt, till mig alltså och satte oss i soffan och mös. Sen pratade vi lite, eller ganska mycket och bara umgicks. Efter ett tag så visade hon mig hur man gjorde sån här:

Så så här kommer min hälsning på slutet att se ut framöver, om jag inte väljer att byta typsnittet på den vill säga.
Nu är det pannkakor som gäller, Emma var snäll och vispade grädden, dock lite hårt, men det blir säkert bra =) Tack min älskade brorsdotter för en underbar dag! Hoppas att vi kan träffas mer!
Nu måste jag tilbaka till pannkakorna så att jag inte bränner dom! Sen är det packning som gäller och så ska jag ge min älskade sambo en stor kram!

emma här

Hej allihopa ! Det är Emma här, Linnéas brorsdotter. :) Nu sitter vi här hemma hos Linnéa och Magnus o äter godis, dricker sprite, snackar lite o så visade hon mig just vad hon hade gjort på sin scrapbook kurs. Jättefina bilder tycker jag, o hon hade gjort en om mig som jag tycker va jätte fin ! =) Jag har saknat min lilla faster jättemkt o det är synd att vi inte kan träffas så mkt ... Vi träffas några gånger om året men då har vi alltid roligt o det är bäst ^^
Linnéa sitter i soffan o kollar tv o är jättesöt, som alltid. Massa kärlek till dig faster ! <3

Ha en fortsatt bra dag alla sötnosar ! Kram Emma.

Torsdag, dagen före!

Den här dagen blir förhoppningsvis lugn och skön. Jag vaknade av telefonen och dom frågade efter jobb, men jag har lovat Emma att underhålla henne idag så jag var tvungen att tacka nej. Dessutom så MÅSTE jag verkligen packa nu. Vi åker ju imorgon! Och så kanske jag ska träffa Sara nere i huvudstaden =) Det var allt för längesen nu!
Frukost idag består av - blåbärste + laktosfri mjölk + honung och en skiva Längtan + falukorv.
Middagen idag blir - pannkaka =) Äntligen! Som jag har längtan efter "vanliga" pannkakor och inte ungspannkaka! Och tro det eller ej, men det var Magnus som föreslog det!
Nu blir det tvätt, pannkakssmet, frukost och packning!

Ha det gött!
Tjo

Gårdagen i bilder


Efter att jag och Hannah hämtade Ebba, Elvira och Adriandagis så bar det iväg till ica. Vi köpte lite middag - köttfärssås + spaghetti och lite mellis - risifrutti.


På vägen upp hittade Ebba och Elvira världens största snöhög som dom ville leka i och roligt var det! Och snöiga blev dom!


När vi kom hem till Hannah blev det mellis och oj, oj, oj vad det behövdes för att få nya krafter i kroppen. Det blev till att vara ute ca. 40-60min till i snön.


Vi (läs dom) åkte sopsäck i en liten backe på gården och Adrian ville såklart vara med. Hannah satt ovanpå kullen och skickade ner barne och jag stod nedanför och tog emot och skickade upp dom igen.


Sen kom Hannah på den briljanta idén att bygga en koja. Hon började på ett ställe, men tyckte inte att det blev så bra så då flyttade hon kojan till en annan plats och vet ni vad som hände då? Hon lyckades t.o.m. att bygga en gång genom hela kojan! Hon är duktig ibland min syster.


Medan allt detta hände så låg "lilla Adrian" i vagnen och sov som en stock. Hundarna satt i hundgården, men det brydde han sig inte om. "Ska man sova så ska man!"


Här sitter vi under mellisen. Mysigt, men det blev väldigt kallt om mina fingrar! Tur att det var så fint väder och mycket kramsnö! Jag och Adrian gick in efter ett tag för han frös och då åt han lite banan (som han absolut älskar) och sen gick vi upp en liten sväng till Jenny och "lilla Adrian". Det var svårt, tyckte "stora Adrian", att förstå att det fanns en till Adrian. Det var konstigt det... =)


Fotograf/lekledare under dagen var denna donna. Såklart skulle hon också vara med på ett hörn =)


Efter 16.00 kom Magnus och hämtade mig och vi åkte hem och mumsade tacos och blev lite smått irriterade på allt stå-hej för förlovningen igår. Inte vår dock, utan "prinsessan Vktorias och blivande prins Daniels."

Ha det gött!
Tjo

Dagens att-göra-lista:

  • Dammtorka
  • Dammsuga
  • Skura golven
  • Packa
  • Ta en promenad med Timja
  • Tvätta
  • Laga mat - Potatisbullar + bacon + grönsaker
  • Duscha
  • Slänga soporna


Ha det gött!
Tjo


Barnvakt?

Idag ska jag försöka hinna med lite dammtorkning, packning och tvätt samt matlagning före klockan 13.30, då ska jag följa med Hannah och hämta Ebba, Elvira, Adrian och kanske Timdagis, så det kommer att bli fullt upp i eftermiddag. Hoppas bara att jag hinner med saker innan. Jag vaknade inte förrän nu och det är lite för sent för min smak. Nu kommer jag att ha problem att somna ikväll... suck... Nu blir det frukost en snabbsväng innan det blir jobba av!

Ha det gött!
Tjo

9.15-15.30

Efter en bra dag med jobb så är jag nu hemma. Handlat har vi gjort och matlistan för denna vecka ser ut som följer:
* Korvstroganoff
* Tacos
* Pannkaka
* Potatisbullar m. bacon
Det blir inga fler maträtter i.o.m. att vi åker till STHLM på fredag morgon så då lär det väl bli antingen resturang eller snabbmat hela helgen. Inte bra, men vad ska man göra?
Ikväll blir det bad och rastning av hunden. Nåt bra TV-program fins det väl inte att titta på (?)... Magnus läser för fullt i "jaktböckerna", Timja äter ett grisöra, Olle och Kerstin har precis kommit in och sitter och äter eller leker i köket. Jag sitter här och har mat på spisen, på eftervärme så det är ingen fara för at det bränns fast! Efter mat blir det nog lite The Sims2 och/eller bloggläsning.

Ha det gött!
Tjo

Lördag = mys

Ja, som sagt som var lördagen lika med mys. Hampus skulle hälsa på gammelmorbor och mig. Kitina och Ante skulle egentligen iväg till Långa, men det blev inte av, men vi fick låna Hampebus ändå =) Han sov när han kom och skrek ingenting när han vaknade. Han var bara lite småbrydd över vilka som var där och varför inte mamma var där! Alicia gosade med honom och skötte sig själv, hon är så duktig så lilla Dis-i-fisan! Hampus skallade Magnus, eller ja dunkade sitt huvud mot hans huvud och detta resulterade i en liten fläskläpp på Hampus, men han sa ingenting för det inte! Han ryckte och slet i Magnus skägg och slet och slog på Timja. Han mådde gött här och jag tror nog att ni måste skaffa hund nu Kitina för som han flinade när han fick syn på vovven alltså!

Här är det naptime på gång!



Melodifestivalen, med rätt låtar som gick vidare, blev det på kvällen samt en Grillen-middag och lite dipp =)

Ha det gött!
Tjo

Fredag

Vi åkte med Drickis upp till Gurra och Laura för att äta middag och planera lite inför STHLM's resan. Jag, Magnus, Gurra, Laura, Drickis och Brånck åt en väldigt god middag bestående av renbåg, potatisgratäng och sallad. Världens största flaska med vin stod på bordet och festen var i full gång.

Här har ni några kort tagna in på småtimmarna. Laura i egen hög person =)




Gurra och Beda =)


Och en lite smått onykter Linnéa...



Efter middagen myste vi till Judas Priest och Megadeth. Emil, Martin, Schmas och Anton kom förbi. Och vi fortsatte att prata och må gött till musiken. F*n vad kul det ska bli att se Judas!!! Emil hade med sig sin gitarren och det blev trubadur och småfest inne i badrummet. Jag och Magnus och några till åkte hem runt kl. 02.00 och jag var väldigt tacksam över den skjutsen för jag tror att det var längesen som jag var så trött! Men roligt hade jag under kvällen i alla fall och det är huvudsaken det!

Ha det gött!
Tjo

Så där ja!

Nu är golven färdigskurade, Magnus är nyrakad (på huvudet förstås för er som är lite perversa där ute), katterna har varit ute, gården är nyskottad ja nästan allt är klart! Nu är det dusch på oss bägge som gäller, dock inte samtidigt! Och sen blir det bandy för Magnus del och jag ska duscha och sminka mig och kanske spela lite The Sims2 om jag hinner. Och JA, kära syster, jag är nog beroende av detta, men det är ju så j***a roligt!!! Nu har jag gjort två nya familjer; en med mig och Magnus som väntar vårt första barn i en lyxvilla med 1 000 000 kr på kontot och en med bara mig och tre adopterade tonårssöner med ett konto på ca 15 000 kr. Ruskigt roligt att leka med fantasin! Nu ska jag plocka ihop efter mellanmålet och sen blir det start av spelet!

Ha det gött!
Tjo

10.30-16.30

Jobb idag igen. Jättekul att få lite pengar =) Hoppas bara att jag inte blir sjuk denna gång också för då vet jag inte vad jag gör... Det blir nog inga golv skurade nu på förmiddagen utan det får bli antingen efter jobb eller imorgon. Ikväll ska vi till Gurra och Laura på middag och planering inför STHLM's resan. Ska bli kul att få göra något annat än att ligga hemma med feber, ont i halsen och en hink framför sig för en gångs skull. Hoppas bara att det håller i sig nu!
Jag försöker desperat ta ut ringen som jag har satt fast i läppen igen, men den sitter ju så j***a benhårt så jag vet inte hur jag ska göra... Jag tänkte sätta dit en stav istället så att det ser mer neutralt ut. Nu gick det! Bara så där =) Dessvärre så är det för svullet för att ha en stav så jag får sätta tillbaka ringen istället... Jag tänkte ju att jag inte skulle skrämma ungarna allt för mycket, dessutom vet jag inte hur deras policy är med piercings...??!! Nej, nu måste det bli frukost!

Ha det gött!
Tjo

Klart!

Nu är jag äntligen klar med hyllorna och jag har dessutom dammtorkat och dammsugit. Jag tror att jag skurar golven anitngen ikväll eller imorgon innan jobbet. Så här blev det iaf! Jag hoppas att ni har överseende med skärpan på bilderna!

Gulligullhyllan


Den svarta avdelningen


TV-hyllan


Och medans allting hände så låg min älskade Timja snällt på bädden och myste.


Nu blir det matlagning! Köttbullar med mos, gräddsås och lingonsylt. Jag skulle egentligen ha haft potatis till, men den tog slut igår och Magnus ska iväg klockan 18.00 så jag hinner inte direkt be honom köpa några för jag hinner inte koka dom innan han ska iväg...

Ha det gött!
Tjo

Städtag

Nu börjar jag bli riktigt less på alla småprylar och onödiga grejer som ligger framme. Nu har jag börjat rensa ur i TV-hyllan och lagt alla CD-skivor nederst och lämnat mer plats uppåt så man får en mindre instängd och rörig känsla. Dessutom blir det ju lättare att städa sen också! Nästa tag blir bokhyllorna (dom svarta) jag är så less på att det ser så stökigt ut här även fast det inte är det. Nej, nu ska Linnéa leva på ett lite mer minimalistiskt sätt! Jag tänker ju inte plocka bort allting, men det kan vara skönt att få bort lite grann iaf. Sen samlar ju alla individuella prylar på sig individuellt damm så då minskar jag antalet dammkorn på hyllorna/i rummet. Gud vad jag är smart ibland! Jag tror att jag ska flytta om prylarna lite, dekorationerna och sånt vill säga. Magnus låter mig ju inte få möblera för han tycker inte att jag kan se rummet framför mig och att jag inte har någon bra planlösning på saker och ting... Hmm...? Och hur ser vardagsrummet ut nu? Lill-rummet? Hallen, sovrummet och köket går det inte att göra så mycket med men men... Hoppas att vi kan börja bygga om lite snart så att vi får mer utrymme, större kök och kanske t.o.m. en till toalett! Önsketänkande på hög nivå, men vi har bestämt oss för att bygga ut. Vi vet bara inte hur och när vi ska göra det. Oj, vad långt det blev det här inlägget! Bara en massa pladder! Dags för mig att återvända till min hjälteinsats!

Ha det gött!
Tjo

Utmaning

Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)


1. Vad heter du? Linnéa
2. Ett ord på fyra bokstäver: Laga
3. Flicknamn: Lisen
4. Pojknamn: Lars
5. Yrke: Lärare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Lovikavantar
8. Mat: Langos
9. Sak i badrummet: Lampa
10. Plats/stad: London
11. En orsak att vara sen: Lång trafikkö
12. Något man skriker: Love ya!
13. Film: Lova Actually
14. Något man dricker: Läsk
15. Band: Lars-Kristers
16. Djur: Lemur (min favorit=) )
17. Gatunamn: Lunnegatan
18. Bil: Limosin
19. Sång: Lover man
20. Aktivitet med fler än en deltagare: Lådbilsrally


Utmanar den som vill göra den! :)


Konstiga ljud

Jag hör en massa konstiga ljud från köket... Prassel och salt- och pepparkar som välts. Jag undrar just jag vad det är som händer? Timja gnäller även fast hon nyss var ute och gjorde ifrån sig rejält! Undrar just om det är Olle och Kerstin som är på bordet (där dom inte får vara) och om dom har hittat en plastpåse eller något eller om Timja kanske har fått urinvägsinfektion? Jag tror att det är dom sist nämnda alternativen iaf. Att spöka i detta hus har det slutat med för ett bra tag sen nu. Apropå spöka och andar så tittar jag just nu på Det Okända och gud vad känslig man ska vara! Det handlade om en kille vars bror dog i Estonia-olyckan och så kommer ett medium dit och får tag på honom och så börjar dom prata med varandra och så. Klart som f*n att jag börjar böla då! Så typiskt! Det lär väl säkerligen bli ännu mer bölande nu när Grey's Anatomy har säsongspremiär ikväll kl. 21.00Kanal5. Fast jag är inte den som är den "blödigaste" av oss två Homosapiens i denna villa. Magnus är faktiskt snäppet värre på att vara känslig. Extreme Home Makeover är ett väldigt bra exempel på vad som får Magnus tårar att börja rulla, men han förnekar det (karl'n som han är) även fast jag sitter och sneglar på honom och ser tårarna som rinner nerför kinderna. Lite halvt om halvt gulligt faktiskt=)

Nu är reklamen snart slut och min magen har börjat kurra igen. Just det! Middagen idag blev fiskbullar i hummersås med kokt potatis till och drycken blev päronsaft. Inte bra för hälsan det inte! Men gott som få, eller hur Åsa?

Ha det gött!
Tjo

Sara

Efter lite tvätt, lite disk, lite plock och lite Sims så är jag lite hungrig, men det finns banne mig ingenting som jag är sugen på... Mjölken är slut och jag tänker inte dricka den "vanliga" för då mår jag bara illa och den känslan har ja blivit allt för van med vid det här laget, men samtidigt så måste jag äta någonting för annars så börjar jag må illa av det... Hmm...? What to do?

Sitter och skriver med Lillasystermsn. Längesen man träffade lill-fisen nu! Saknar henne nå enormt! Varför är det så himla svårt att ta sig till stan för?? Jag gör ju ändå ingenting här hemma... Men jag kan inte ta en tripp nu för det har jag inte råd med. Och nästa vecka blir det ju löning, men då är vi i STHLMJudas Priest, Testament och Megadeth så då lär väl pengarna ryka där... Så jag får nog ta en tripp till stan nästa månad även fast jag lovat Lillasyster att komma in nu snart... Känner mig värdelös som vän! Känner mig värdelös i allmänhet... Nån som vill skjuta äpplet som jag har satt på huvet? Jag hoppas att ni missar... Så käns det just nu!

Ha det gött!
Tjo

Snö, snö och åter snö...

SUCK! En riktigt stor suck är det enda som kommer fram från mitt vokabulär när jag tittar ut genom fönstret idag... Suck! Jag som äntligen hade börjat tro att den sista snön hade kommit, men ack så fel jag hade! Tusentals små flingor som virvlar ner, eller de ser ganska så bestämda ut egentligen, mot marken för att göra andra människors liv lite mer ansträngande. Trafiken blir svår, att gå blir svårt och tänk då på alla små djur som ingen ser när dom är där ute i detta hemska väder. Mina katter får defenitivt inte gå ut idag. Då blir dom väl påkörd, och något sådant ska vi då inte ha något mer av...!! De har så roligt att leka på/under/i/bakom/framför soffan så jag tror inte att de tar någon större skada. Timja springer omkring som en galning i huset och jagar katterna. Hon är ju så hårdhänt också så när hon ser katterna så slänger hon sig på dom i ett försök att efterlikna deras sätt att leka. Efter en liten stund så hör man ett förskräckt och hjälplöst MJAOOOO och då får man säga till den kära vovven att step away from the cat and put your paws where I can see them!! Sen brukar det lösas av sig själv=)

Nu är det dags för frukost: mjölk och flingor (min nya favorit)

Ha det gött!
Tjo

Utmaningen



Alicia hälsade på mig på min födelsedag när jag fyllde 19 år. Kristina följde med och vi skulle fika. Alicia blev jättesugen på kakorna på bordet och smakade på dom, men åt inte upp en enda för "hon orkade inte" eller så var dom "inte så goda direkt" =P
Söt - Speciell - Snäll

Ha det gött!
Tjo

Ryggont...

Dagens middag består av oxpytt, rödbetor och stekta ägg med en knäckebrödmacka och ett glas mjölk till. MUMS! Kanske inte världens nyttigaste eller svåraste måltid, men det tar på mina krafter att stå uppe en längre tid. Jag har krånglat med garderoben idag också och svurit och gormat och haft mig för att jag har varit så svag... Jag har inte kunnat äta så mycket heller så näring är något som fattas i min kropp just nu! Det finns mycket vatten och mycket c-vitamin and that's about it!

Gud vad jag älskar Den Där Mary! XDj***a bra film! Synd att Cameron Diaz är med bara... Jag tycker inte riktigt om henne... Hon är inte så bra som alla påstår och vacker är hon inte heller, hon ser ju ut som en man i ansiktet för guds skull!!! Nu får det bli slut på klagandet! Dags att vila ryggen och kroppen.

Ha det gött!
Tjo

Trött...

När man tror att man ska få sova lite till så ringer väl självklart telefonen... Och när man äntligen är peppad på att jobba och verkligen vill tjäna lite cash så är man sjuk... Hur typiskt är inte det då??!! Nu är jag i alla fall uppe och jag och Timja har hört konstiga ljud utifrån huset... Läskigt =S Men det är väl bara inbillning som vanligt... Ska man börja lyssna på precis allting som rör sig och knäpper och har sig så kommer man nog till slut att hamna i ett stadium där paranoian tar övertaget.

I övrigt så tittar jag på tvn (inte så många bra program som går just nu direkt...) funderar på om jag ska dra på en film, men jag har sett dom så många ggr och Canal+ visar inget som jag känner att jag vill titta på just nu... Jag tänkte kolla om filmen Candy med Heath Ledger i huvudrollen är bra sen, men jag vet inte jag.

Timja springer omkring och jagar Olle som jagar Kerstin som jagar nån liten pappbit som hon fått tag på. Det är ren kalabalik här inne!!

Nej, mys under täcket, med huvudet på kudden i soffan låter bra just nu!

Ha det gött!
Tjo

Hoppa!!!

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/36019/langstroem?claim=kaadv7vkmvm">Följ min blogg med bloglovin</a>

Alla <3ans dag...

Tänk om Magnus kunde vara så romantisk som alla andra man läser om... Varför skulle jag vara sjuk för? Det går ju f*n inte att göra någonting... Igår skulle jag rensa kattlådan och blev helt slut! Så det märks att man har varit ganska så sjuk ja... Jag får inte i mig nå mycket föda alls. Antingen så säger kroppen ifrån eller så orkar jag helt enkelt inte... Nej, nu ska jag göra en kraftansträngning innan vila med att gå ut och kissa hunden...
Hoppas att ni har det bättre än jag...

Ha det gött!
Tjo

Grattis!!



Nu blir du 24-år gamlingen min!
Tänk att det har gått så fort?!
Jag hoppas att det håller i sig länge till!
Tack för allt du har gjort för mig och hoppas att din dag blir underbar!

Jag älskar dig<3

Dagen innan...

jag blev magsjuk så var jag med dessa skönheter:


Tim och Ebba


Hannah


Marita


Linda


Och mamma.

Som tur är så har jag inte lyckats smitta ner någon av dom iaf! *drar en lättnads suck*

Ha det gött!
Tjo

Hmm...?

Egentligen är det lite knepigt hur mycket djur tycker om öl... Undrar just vad det är som är så himla speciellt med det...?






Så här låg gubben och sov hur länge som helst och jag hade gått omkring i hela guset och försökt hitta honom, men icke då. Där låg han!

Ha det gött!
Tjo

Äntligen!

Man ska aldrig säga aldrig, men nu tror jag visst betsämt att det är över. Jag kräktes senast runt 20.00 igår kväll. Någon som vet när man är smittofri, är det efter 72h eller är det mindre? Jag har inte sovit nästan någonting på dagen idag och det har känts som att jag skulle ha behövt det heller. Yippi! Segt bara att jag näsan är snorig, huvudet värker, halsen är slemmig och ond... Nej, nu blir det mer Miami Ink!

Ha det gött!
Tjo

NEEJJJ!!!

Tro på f*n alltså. Jag har gått och blivit magsjuk. Igår kunde jag inte ens stå på benen för att jag blev så yr och var så orklös. Idag har jag äntligen fått duscha och har suttit uppe mycket mer nu och gå omkring i huset kan jag också. Vill dock inte gå ner i källare utifall jag svimar. Magnus är inte hemma. Han, Näs, Plinz och Plenzy skulle upp på Vargen och kika på skotertävling och Brånk skulle köra. Nej, nu ska jag dricka mer vatten och kika på tvn.

Ha det gött!
Tjo

Yeay=)

Jag stannade kvar på Björnungen ett tag efter att jag hade slutat. Min käre bror skulle skjutsa hem mig i.o.m. att jag trodde att det fortfarande var griskallt, men så var dock inte fallet märkte jag när jag kom ut! Telefonen inne på arbetsplatsen ringde och jag svarade, någon som förlängde sin "sjukledighet" (eller vad man säger). Jag sa till dom att jag inte hade någonting för mig imorgon och att det bara var att ringa om dom ville ha mig där ytterligare en dag. Precis när min käre bror kom och hämtade mig så frågade dom om jag ville jobba mellen 8-15 och självklart så svarade jag ja! Så lite mer jobb innebär lite mer cash och lite mer saker att göra på dagarna=)

Nu ska jag kolla runt lite på några andra bloggar, sen blir det lite The Sims2=)

Ha det gött!
Tjo


9-13

Nu blir det ett väldigt snabbt inlägg innan jag ska iväg och jobba. Marita var vänlig nog att skjutsa upp mig till Björnungen i.o.m. att termometerna står på -28.7grader... Får se hur det går idag, ny avdelning ger nya barn och nya barn ger nya namn och nya namn ger nya speciella egenheter. Men jag tror nog att det kommer att gå bra ändå! Nej, nu ska jag bortsa tänderna och ta på mig en tröja för *brr* det är kallt här inne!

Ha det gött!
Tjo

Inte nu heller...

Det blev inget besök av Gurra och Laura nu ikväll... Dom skickade just ett sms och sa att dom inte skulle koma... Tråkigt... Jag som ville träffa min Habibi=( Jaja, jag får ju i alla fall träffa henne kl. 12.00 på fredag då jag har min nya tid för akupunktur. Börjar verkligen bli dags igen nu, men jag gruvar mig lite... Gjorde lite ont sist... Inte skönt!

Middagen blev Pölsa. Gott och enkelt=P Serverades med potaits och rödbetor till. Jag glömde köpa grönsaker idag... Hoppas att jag kommer ihåg det imorgon. Nu ska jag se fortsättningen på Las Vegas, det blev jussom spännande nu!

Ha det gött!
Tjo

Suck...

Det blev inget besök hos Laura idag. Det är helt enkelt för kallt! *brr* Dom (Laura & Gurra) ska komma hit ikväll istället och planera lite inför Stockholmsresan. Vi ska ju ner den sista helgen i februari och gå på konsert. Det blir Judas Priest, Testament och Megadeth för hela slanten. Wo-ho! Ska bli riktigt kul tycker jag =) Var så längesen jag var på konsert sist nu. (Om man inte bortser från Yran i stan då, men det kommer man inte ihåg så mkt ifrån... *visslar lite grann*) Annars så är nog Dia Psalma-konserten med Åsa eller Simple Plan-konserten med Paulin det enda som jag kommer ihåg... Jag rensade ur min "släng-in-allting-som-ligger-framme-och-skräpar-garderob" i måndags och jag hittade en hel ica-kasse med kläder som jag inte kan ha/vill ha längre. Jag tog med den upp till badhuset och gav dem till Laura istället. Och gissa om hon blev glad! Det är alltid roligt att göra människor glada, då känner jag mig bättre själv och det är en skön känsla.

Nu ligger Olle ovanpå soffan och sover. Kerstin är i sovrummet och myser där. Timja ligger antagligen i lill-rummet och myser i solljuset rån fönstret. Själv sitter ja här, men ska alldeles strax lämna er för att fortsätta med tvätten nere i tvättstugan. Undrar om jag ska testa torktumlaren idag eller om jag ska vänta tills sängkläderna är tvättade? En kopp te och en eller två knäckebrödmackor blir det nog sen, om jag inte tar det lilla som är kvar av korvgrytan vill säga. Det beror på hur pass hungrig jag är...

Ha det gött!
Tjo

Utkast: Så här ...

Så här ser det ut på vår gård när kl. är ca. 09.00, graderna ligger runt -30 och det är den 11 feb.
Ganska fint va? Dock lite blåaktigt foto, men men, det får man tåla!




Stackars lilleman igår!
Alldeles blodig on the private parts och läkt lite grann hade det gjort.
Han kunde knappt stå på benen och fick inte äta någonting alls...



Nu springer han till matskålen och ska vara den som äter upp först igen.
Nu mår han bra =)

Låt se vad jag ska göra idag då? Jag ville inte direkt upp till Laura idag med denna kyla... Men det var så längesen jag var där så jag måste väl. Det är ju bara bra för ryggen ändå. Undrar om någon kan skjutsa mig? I övrigt blir et dusch, tvätt och disk som vanligt... Segt, men det måste göras...

Ha det gött!
Tjo

The Vet.


Idag vaknade jag av att telefonen ringde. Mer jobb! Yippi=) Tre dagar till denna månad som jag får ut lite cash + att det var väldigt roligt att jobba på Björnungen. Så två flugor i en smäll. Ja var verkligen jätteglad! Fram tills det att jag såg termometern... -25,5grader... Jag tänker då inte gå ut någonting idag. Bara det nödvändigaste.
Kanske kanske kanske Kristina och Hampus kommer hit idag istället för igår. Men jag tror nog inte det... Det är ju så fruktansvärt kallt ute. JAG skulle inte vilja gå ut nu so I understand you Kitina!
När klockan slagit 17.00 så är förhoppningsvis "vår" veterinär på väg hem så att det blir av det.

Timja ska på "ett-års-koll" (om det nu finns något som heter så för hundar...)


Och Olle ska kastrera sig...


Ha det gött!
Tjo

Kerstin + vatten = ?


Jag kände att jag bara var tvungen att lägga ut en bild på Kerstin efter duschen/badet för någon dag sedan, det ser ju så roligt ut!





Mjölka kossan!?


Numera köper jag laktosfri mjölk och filmjölk. Jag mår illa av "vanlig" mjölk och klarar verkligen inte av grädde. Det är nästan så att laktosprodukter i matlagningen får mig ur balans.
Sen hittade jag detta=) Mjölk är hur god som helst, lite dyrare, men desto godare!
Filmjölken är också godare än "vanlig" filmjölk för den är inte lika sur, dock lite konstig konstistens, men det ka ja leva med!

Nytt kylskåp!


Tack Mari och Hans för att vi fick ett större kylskåp av er! Det behövdes verkligen!
Jag menar: Det här kylskåpet är ju mycket bättre än...







Det här...

Skohyllan


Så här fin var skohyllan som jag fick av mor och syster på födelsedagen.
När jag öppnade den så kände man verkligen doften av oljan från träslaget.
MUMS!
Jag känner mig väldigt stolt i.o.m. det faktum att det var själv som satte ihop och ingen annan=P
Såklart så skulle väl Magnus dit och kolla om jag hade vridit fast skruvarna tillräckligt hårt och till sin förvåning så insåg han att jag hade gjort det.
GO LINNÈA! GO LINNÈA! GO! GO! LINNÈA!

Test - jag har tråkigt...

SKULLE DU HELST

1. pierca tungan eller läppen?  Jag skulle gärna vilja ha ett till hål i läppen.
2. vara seriös eller oseriös?  oseriös, haha

3. dricka grön eller röd mjölk?  Grön

4. brinna upp eller drunkna? Drunkna

5. umgås med dina föräldrar eller vänner? Hur kan man välja mellan dem??!!


SVARA ÄRLIGT

1. tycker du om någon nu?  Ja
2. har du skolkat?  japp

3. varmt eller kallt? Varmt

4. soligt eller regn? Soligt

5. fanta eller cola? Fanta

6. är du nyttig av dig?  Haha, nej!


HAR DU DE SENASTE 24 TIMMARNA

1. pussat någon? Ja

2. sjungit? Yep

3. blivit kramad? ´Ja

5. saknat någon? Ja

6. dansat galet? Näpp

7. klippt håret?  Nä

8. gråtit? Nej


GREJER

1. har du blivit jagad av polisen någon gång?

3. sover du helst ensam eller med någon? Med någon

4. tror du på spöken? Ja

5. är du mörkrädd?  Ibland

6. blev du nöjd med skolfotot? EN enstaka gång!

7. är du morgon pigg? Hmpf!


Mig själv med tre ord: Slarvig, kreativ, god lyssnare

Jag ville bli när jag var liten: Bergsklättrare

Är du kittlig: Haha oja..=P

Vad sa du senast: Men Timja, lägg av!

Brukar du svära mycket: Hell yeah!

Vad vill du jobba som: Teckenspråkstolk, musiker, musiklärare

Gillar du att sjunga: Det är väl klart =)

Gungar du på stolen: Nepp

Använder du knark: Näjje

Tänker du någonsin pierca eller tattuera dig? Det kommer mera... Hm... Hm... Hm...


SENASTE

Person som sovit i din säng: Magnus

Person som du pratade med: Magnus

Du gick på bio med: Sara

Låt du hörde: Disturbed - Are you breathin

Mat du åt: Molijox á la Morlind

Kram: Magnus

Puss: Magnus

Känslan: Längtan

Person du träffade: Magnus

Personen du fick sms av: Agnes

Gången du var utomlands: Ja, räknas Damnark så är det fyra år sedan...

Hela din familj åt middag tillsammans: Förra julen kanske

Saken du köpte: Kattsand



FJORTIS

Hur många foundation har du: 1

Hur många mascaror har du? 1

Dricker du för att det är gott eller för att det är roligt? Både och

Har du någon vän som är en fjortis? Japp


VÄNNER

Har du en bästa vän: Ja
Vem säger du allting till? Sara, Laura, Kristina, Magnus

Vem förstår dig allra bäst: Sara

Vem kan du inte leva utan: Familjen, vännerna, djuren...


Hannah



Till min älskade systers fina kommentar om att jag inte äger någon dammsugare så kan jag nu meddela att huset är damtorkat och DAMMSUGET nu. Jag använder sopen när hunden/Timja har lämnat små/stora tussar med hår efter sig. Så nu är det bara till att skura golven imorgon! Yippi!
Du är mitt allt, även om jag inte säger det allt för ofta!

HA det gött!
Tjo

Ny profilbild

Jag vaknade upp p.g.a. en av världens mest knasiga drömmar.
Den första: En man i en reklamfilm sa till mig: Vakna inte på den där sidan av axeln! Vänd på dig, annars kommer din dag att bli förjävlig för de övriga i samhället. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att om du vaknar av en väckarklocka och ligger på vänster arm/sida så kommer dagen att bli lite lite bättre för dig, men helt och hållet värdelös för alla andra. Om du däremot vaknar på höger sida/arm så kommer din dag att bli lite lite sämre, men alla andra i samhället får en ypperlig dag. Tydlgien så hade jag lyssnat till detta för när jag vaknade så låg jag faktiskt på höger arm/sida, men först drömde jag detta:
Den andra: Jag var liten, en vanlig liten flicka, men jag var jag. I andra drömmar brukar jag alltid se mig själv utanför kropppen, men när jag har drömmar som jag ser från "ögonen" så blir de konstiga... I just den här drömmen började jag att se mig själv utifrån. Jag, Jörgen och Sara var ute och lekte, det var en solig dag och vi ville köpa glass, tror jag. Vi tog Jörgens cykel, Sara satt på pakethållaren, Jörgen tog pedalerna och jag skulle styra, men det gick inte så bra... Jag hade ju ingenstans att sätta fötterna och Jörgen vägrade att släppa. Vi kom ner till "byn" ,i drömmen, och möttes, i en sväng, av en jättefull tonåring. Vi krockade i slowmotion med deras stillastående bil och flög ut på ängen. Det blev en väldans fart i den lilla byn då och jag började att se drömmen från ögonen nu. Tre läkare kom för att kolla upp oss och för att se om vi var okej. Men ingen tittade på mig. Sara och Jörgen tittade de på och det såg bra ut. Lite skrubbsår, men ingenting brutet eller extra blodigt. Jag började få ont i höger arm, nästan uppe vid axeln. Jag och Sara gick och pratade om händelsen och till slut märkte vi alla var borta, alla utom en läkare; George Clooney! Helle Yeah, jag ville undersökas direkt, men det lilla flickebarnet som jag var frågade om ingen vill titta på min onda arm. Han förstod den svenskan, men inte när jag skulle förklara vart jag hade ont. In my right upper arm, sa jag och han tittade med någon smet och det gjorde ont. Det ser ut som att det HAR varit ett brutet ben här, men att det har börjat läka ihop. Jag känner en kille som kan hjälpa till att räta ut benet igen, om du vill det förstås? Ja, det är klart, men hur har det kunnat växa ihop igen efter bara några timmar? Ja ja, nog med det nu, vi tog en häst och vagn och for iväg (värsta vischan här!), jag låg där bak i halmen och tyckte jättesynd om mig själv som hade en bruten arm och Sara satt och sjöng för att få mig på bättre humör och Mr. Clooney var bara allmänt snygg som vanligt!
Det är nu det konstiga händer, jag har vaknat med en smärta i min right upper arm. Det är helt sjukt! Jag vågade inte röra på mig för jag viste inte om den var av eller inte... Samma sak har hänt förut en gång också: Då drömde jag att hela vardagsrummet var en gigantisk ramp av "gymnastikmattor" (de jätte tjocka) och så ramlade jag och bröt höger ben och vad hände när jag vaknade? Jo, jag hade JÄTTE ont och kunde inte röra benet på flera timmar! Varför händer detta?

Ha det gött!
Tjo

Lördag?!

Här sitter jag, i Hede, i vårat gula hus, med tre nyduschade djur, nätt och jämt insnöad är jag också. Jag orkar inte skotta nu när jag mår så här. Sopa golven ska jag göra. Plockat ihop lite på bänken i köket har jag gjort och duscha måste jag göra.

Det känns skönt att må lite bättre, att inte behöva ligga ner hela tiden och få ont p.g.a. att man ligger stilla för mkt. Stackars Linn bara... Hon mår desto sämre fortfarande... Får väl höra sen hur det gick hos doktorn, om det blev en tripp till Ö-sund eller inte?

Igår blev det film (iaf för mig). Den var jättebra! Dock vet jag inte vad den heter... Den handlar om en lärarinna som ska börja jobba med en ny klass och dom är hur vilda som helst och är med i en massa gäng och blir slagna hemma och grejer. Jättebra! Har sett den förut, men den var fortfarande lika bra ändå! Och "blödig" som jag är när jag är förkyld så grät man en liten skvätt några ggr under filmens gång... Jag rekommenderar den iaf! Magnus var med Begga och Grinde och kom hem runt 00.00. Inte alls farligt för att vara Magnus! Vet inte vad dom gjorde, men jag tror att dom skulle laga Magnus skoter och ta sig någon öl. Jag var inte alls sugen på att dricka igår, inte idag heller för den delen...

Ikväll börjar den efterlängtade Melodifestivalen - jag vet att jag låter som en nörd men tycker att det är jätteroligt att titta på och följa med! - Scotts ska vara med (yippi) Shirley Clamp är ju lite av en favorit det med, men de andra får jag nog lyssna på vad dom har att ge. Är inte så insatt i deras musik, förutom Alcazar då!

Ha det gött!
Tjo


Utmaning

4 av mina favoritprogram på tv:

1 Vänner

2 Unga Mödrar

3 Jon & Kate + 8

4 Ghost Whisperer

4 saker som jag gjorde igår:

1 Fick feber

2 Sov

3 Sopade golven

4 Lagade mat - fisk

4 saker som jag längtar till:

1 Sommaren

2 Tills ja tar mig i kragen å fixar mitt körkort

3 Hittar ett jobb ja trivs med

4 Jag blir frisk

4 Favorit restauranger:

1 ---

2  ----

3 ----

4 ---

4 Saker på min önskelista:

1 Göra om i huset 

2 Slänga några möbler

3 "Få någonting nytt"

4 Att alla i min närhet ska få må bra

4 personer som jag utmanar:

1 Åsa - http://www.pettssson.blogg.se/index.html

2 Paula - http://www.hemtokig.blogspot.com/

3 Maria - http://www.northtwig.blogg.se/

4
 Linnéa - http://www.ninea.blogg.se/

Torsdag

Hallå där ute! Jag har blivit sjuk, jag har haft runt 39-40 i feber och mår illa. Lite snuvig och lite ont i halsen. Jag börjar att bli van med det här nu i.o.m. att jag typ alltid är sjuk... Segt som f*n!
Timja fyllde 1 år igår! Grattis till henne! Och grattis till Anna-Carin som också fyllde år igår!
Jag får skriva mer se om jag orkar sitta uppe. Det beror på!

Ha det gött!
Tjo

7.30-14.00

Jag har jobbat på dagis idag också och det gick hur bra som helst! Helt underbart och mycket lugnare än i Äldreomsorgen ka jag ju meddela. Nu har jag kommit hem och ska snart till att börja med maten, fisk idag. Numera köper jag laktosfri mjölk och hittade även en laktosfri filmjök igår när jag handlade, supergod var den iaf och verkligen att rekommendera. Ikväll kommer kanske Linn hit på besök. Magnus ska på basket iaf och jag tänkte städa lite (jag vet att jag säger det varje dag, men det blir f*n aldrig av...). Olle sover i vardagsrumsfönstret, Kerstin äter och Timja är med Magnus på jobbet idag. Hoppas att det har gtått bra för henne, men det tror jag nog. Får se om Magnus kommer hem med en sur min för att hon har tuggat på något bara =P

Det händer hela tiden för alla andra Noll kontroll Alla andra Inget till mig Egoistiskt? Det är ju för en god sak Inte för min egen skull När ska det bli?

Ha det gött!
Tjo

9.30-16

Idag blir det jobb förhela slanten. Världens skönaste tid att börja på!!! Vet dock inte vart man går, vem man ska prata med eller var man hänger av sig kläderna... Rutinerna har jag INGEN som helst koll på. Som tur är jobbar jag med syster Marielle, svägersk-Maria och Linn så dom visar mig säkert var skåpet ska stå =P
Nej, nu blir det överdragsbyxor på, raggsockar på, mössa på, halsduk på, vantar på och jacka och skor på! Jag måste gå upp i -24 grader... *burr*. Alla andra jobbar den här tiden. Har verkligen ingen lust med det.. Dessutom har Timja börjat leta upp mina tamponger (inte de använda!!) och tuggat sönder dom... Jag fattar inte hur hon får tag på dom!? Dom ligger ju i en ihop knytt påse! Huh!? Nej, nog om detta! Nu måste jag get dressed on!

Ha det gött!
Tjo

Barnvakt



Mycket bloggande här nu, men jag har inte så mycket att göra...
Jag klev upp och rastade hunden. Tog mig lite frukost och plockade ihop det sista från festen i lördags. (Har tydligen minnesluckor... Trodde verkligen inte att jag var så full...) Sen bloggade jag lite, spelade lite sims 2 och läste bloggar. Pratade med min underbara kusin på msn =) Och sen bar det iväg till Marielle. Jag var barnvakt till Elvira och Adrian. Adrian var lite grinig, men så har han ju haft feber också... Annars gick det bra. Vi lekte, åt lite mellis och inväntade den efterlängtade mamman Marielle. Fan, jag vill också ha en liten bebbe =( Då slipper man känna sig ensam och så får man se ett litet barn lära sig allt mellan himmel och jord och utvecklas till en person. Kanske en miniatyr av en själv? Nu har jag och Magnus handlat i brådska för han ska iväg och hjälpa Hans med skotern. Dom ska låna Per-Olas BearCat för den är starkare än deras. Får se om dom hittar till det nya stället bara! Sen blir det kanske middag, Magnus äter sin nu, jag tänkte dammtorka lite och dammsuga. Tar väl golven någon annan dag. Tvätta ska jag göra, me jag skulle vilja installera den "nya" torktumlaren först. Vi fick en av Per-Ola och Marita för någon dag sen, TACK SÅ MYCKET!!! Den behövs verkligen! Sen runt 20.00 blir det kanske simning, beror på om Magnus har kommit hem eller inte och hur pass kallt det är. Vill inte direkt gå med genomblött hår från "simhallen" och hem på nårsia... Nej, nu ska jag göra något annat än att sitta här!

Ha det gött!
Tjo

Resumé av helgen

Fredag: Jag och Magnus tänkte ta det lugnt på fredagen i.o.m. att det skulle bli ganska hårt på lördagen. Magnus for upp på bandyträning och jag fick besök av min syster Marielle och hennes dotter Elvira. Efter att Magnus kommit hem så berättar han att Begga och Linn var sugna på att hitta på någonting. Bara ta sig en öl och ta det lugnt. Dessutom hade Pimpen frågat vad vi skulle göra ikväll för han ville också ta sig någon öl. Ja, tänkte jag, men det kommer ju inte bli såå lugnt om jag känner mig själv, Magnus och de övriga rätt =P Efter ett tag fick jag et sms av Lisa som frågade om hon fick följa med Josefin och Linn hit på kvällen. Hmm...? Skulle Josefin också hit? Jag sa att: det är väl klart det. Nu väntade vi på gästerna. Mitt i På Spåret dyker Pimpen upp. Han var hungrig och törstig. Jag tog mig ett glas vin och Magnus och Pimpen tog sog en var sin öl. En kebabtallrik blev hämtad från Grillen när Christian och Kicki dök upp. Efter det så tog det ett tag innan någon dök upp faktiskt. Jenny klev in genom dörren och man möttes av en härlig kram. Christian drack grogg och likaså Kicki. Efter att Pimpen fått sukta efter "Fru Bagge" på Let's Dance så blev det kortspel, men Jenny hade gått hem för ett tag sedan så det återstod bara jag, Magnus, Kicki, Christian och Pimpen. Jag tog min sista droppe ur vinflaskan och så började vi spelet "500". Efter mycket om och men så gav vi upp, när Kickis och Christians skjuts kom. Christian vann och jag kom näst sist. Pimpen sov över hos oss i källaren.

Lördag: Oj, oj, oj vad jag var trött! -20 grader ute och Magnus, Pimpen, Jenny, Hans och Ante skulle ut på en skotersväng till Storsjö. Ja, tänkte jag, lycka till och klä er varmt! Ante kom med styret halvt av, eller vad man ska säga. Tydligen Pimpens fel så dom fick åka upp på byn och svetsa fast det. Sen skulle dom torka av någonting med olja på och sen bar det iväg, men dom kom tillbaka lika snabbt. Magnus skulle ju också klä på sig sina skoterkläder och Pimpen var tvungen att åka hem och hämta sina. Efter mycket om och men gav de sig iväg. Runt 12.30 åkte jag och mamma till Möbelaffären för att titta på en skohylla. Vi mötte upp Hannah där som hade fått lite hinder med broderns bil. Hannah hittade en fin skohylla i trä som hon och mamma köpte till mig. Jag kollade på tyger för att hänga upp i hallen. Jag hittade ett jättefint tyg och jag köpte 1,5m x 1,5m. Sen hittade jag några "hängen" av något slag. Några i ljust trä och några vita, lite slitna i metall. Vi åkte hem och jag plocvkade ihop och städade lite och lagade mat. Runt 16.15 hoppade jag in i duschen. Johanna kom när jag var mitt uppe i att sminka mig. Jag fick fina presenter av henne.
*En skål till oliver
*En skål till tomater
*En lite krok till badrummet
*Två runda klubbor
*En klubba formad som en gran
*En nyckelring som ser ut som en varningskon som blinkar med rolig text
*Två öl
*En prydnadskatt
Bättre blir det inte=P
Efter ett tag kom Magnus hem och berättade att han skoter hade skurit uppe vid Orren. SÅ den står kavr där nu och ska väl hämtas ikväll eller imorgon kväll. Laura och Gurra kom runt 18.15 och då fick jag öppna mer presenter.
*En flaska Licor 43
*Ett fotoalbum med en bild på de två
*Ett ljus format som en ängel
Sen åt vi middag, Chili con carne. Lite halvjummen, men god! Efter det drog vi igång partyt med drinkar och shottar och sen var Linnéa full! Jag var btw den enda i sällskapet som var full då så Gurra hade roligt med att kalla mig för fyllskalle =P Gästerna droppade in eftersom och jag fick lite fler presenter.
*Två pyramidlotter, jag vann btw 30kr!
*Tre flaskor vin
*Plopp och smågodis
*Två ljuslyktor med ljus till
*En bok och Riesen
*En klocka från Pimpen inställd på klockan sex, inte 6 eller 18. Han hade skrivit sex...
Vi partajade under kvällen oh hade det allmänt trevligt. Många va oss blev väldigt onyktra medans andra gick ner i källaren och hade lite myspys... Musiken var på högsta volym och djuren var i ett separat rum så att dom inte skulle springa ut. Runt 2.15 gick vi och la oss. Johanna skulle sova över hos oss och hon fick med sig en annan gäst också kan man ju sgäa =P

Over al så är jag jättenöjd med kvällen! Jag hade jätteroligt och jag hoppas att alla andra hade det också! Det var mottot med hela kvällen: HA SKITKUL!!! Tack alla som kom  för att ni kom! Jag hade mardrömmar i flera veckor om att det inte skulle komma någon alls, men det blev ju som sagt tvärt om!

Ha det gött!
Tjo


RSS 2.0