Jahopp...

Vaknade upp och tänkte: Nej, nu ska jag ta mig en promenix med Timja i det fina vädret. På med kläderna och ut kom vi. Jag tänkte att hon skulle få göra ifrån sig INNAN vi kom upp på byn, men det gick inte. Till slut tänkte jag att ÄH, vi tar den gamla vanliga rundan då... Men så kom det hundar och lydig som hon är mot Magnus så skiter hon FULSTÄNDIGT i vad jag säger... Snacka om att jag har pondus va?! Hon lyckades slita sig ur halsbandet, men matte höll ett krampaktigt tag runt henne och satte tillbaka det lite hårdare denna gång. Sen ville inte jag nå mer, jag tappade lusten och vi gick tillbaka hem igen... *suck*

Kanske dags för en uppdatering??

I fredags jobbade jag mellan 8-14.30 och det gick jättebra. Sen for vi nästan direkt till SVag (jag, Magnus, Begga, Plinz och Plenzy) för att hämta Magnus nya skoter, en Nytro..., och så lämnade han sin kärlek kvar på Salab. Sen skjutsade vi Plinz och Begga till Råndalen där dom skulle mysa i helgen. Sen blev det till att lämna Plenzy, hämta upp Linnéa och Bertsson och åka till Hedeviken för att hämta domkrafter till stugan. Efter det lämnade vi av Bertsson och Linnéa hemma hos dom och sen blev det en sen middag bestående av vitlökssoppa m. vitlöksbröd + hemgjord pizza m. sallad (mums), hos svärmor. Där blev det lite lite mys med Hampus, en kram av Cevin och ett glas vin av svärmor och Kristina. Sen for vi hem och myste framför tvn!

Lördagen for vi upp till Lunnäset för att bo där över natten. Dom fixade med den nya stugan och jag fixade med elden tillsammans med Bertsson, ibland, Ottidott, ibland och Kristina och Ante en sväng. När maten var klar kom Brånck, Näs och Muffen tillbaka och sen myste vi i stugan. Timja följde med och njöt av att få springa i skogen utan att lyssna på varken matte, husse eller Brånck;)

Gårdagen var det bakisdag och hemfärd.

Just nu håller dom på att sätta in en elpatron och jag hoppas att det blir klart snart. Det är blott 15 grader här inne... Nej, nu ska jag ta med mig Timja på en liten promenix, men först ska jag borsta tänderna!

Tjingballabacon!

Frisörbeöket

FÖRE



EFTER


FÖRE


EFTER


FÖRE


EFTER


Är sjukt nöjd! Tack L för den fina nya frisyren=)
PS: Äntligen så samarbetar min telefon tillsammans datorn så nu kan jag lägga upp fler bilder igen! Wo-ho!
Har dessutom bytt tillbaka till min gamla telefon, tack L för att du ville byta! Trivdes inte med M's gamla...
Over and out

Onsdag = Grey´s Anatomy?

Jag är lika glad varje tisdag- onsdag- och torsdagkväll för då är det Desperate Housewifes, Grey´s Anatomy och Ghost Whisperer! Bra serier det där, men det är bara en ska som sätter käppar i hjulen för min del: Hockey. M är ju så himla inbiten i detta varav jag inte har något som helst intresse för det. F är det bästa som finns för honom och när dom spelar så SKA han se på tvn. Nu har det gått så illa (i min mening) att dom visar hockey med F varannan dag. I måndags var det senast, nu är det ikväll och jag HOPPAS att basketen drar ut på tiden så att jag hinner titta klart på Grey´s Anatomy innan M kommer hem! Jag håller tummarna! Nästa vecka drabbar det Desperate Houswifes och Ghost Whisperer... Inte bra, inte bra alls! Tur att det finns repriser dock, men jag vet varken när eller vilken dag de är... Så det gäller att hålla koll på TV-tablån!
Annars så blir det klippning idag hos L. Ska bli skönt att få toppa håret lite och ändra om lite i frisyren. Får se hur det blir. Har tagit lite "före"-bilder nu och ni får se slutresultatet senare idag. Jag skojade med M igår om att jag skulle raka av hela håret, men just nu är jag så less på det så jag funderar på det starkt! (ta det lugnt! Jag kommer inte att göra det!)
Igår rensade jag hatthyllan, skohyllan och klädhängargrejsimåjsarna. Lade ner mössor, vantar och halsdukar i en byrå.

Nån som saknar:
* En stickad mössa i rött och beige med mönster
* Ett ex. antal fingervantar, fodrade
* Ett par tumvantar, fodrade, FBK
* Eller en beige rutig halsduk?
Det är bara några av sakerna som jag hittade på hatthyllan som inte tillhör oss...

Nej, nu ska jag titta till det sista i pannan, veden alltså, sen ska jag njute lite av boken eller surfa runt lite!

...

Idag har jag inte gjort någonting alls. Bara slappat och tagit det så lugnt som möjligt!
Rensat kattlådan och plockat in ut i diskmaskinen är det enda jag har tagit mig an!
Skönt!!!
Kvällen blir lugn, kanske besök av K, A och H. Får se hur det blir. Annars är det väl ingenting speciellt... Inget bra på tvn. Kanske ska läsa mer i boken.
Jag funderar på om jag ska ta och göra lite bokrecensioner, men de kommer nog att bli enformiga i.o.m. att jag mestadels bara läser deckare... Är snart klar med den som jag läser nu. Tänkte redovisa lite för er sen och ge er bra boktips, bara slutet är bra så!
Ha det gött där ute!
Nu blir det pasta med köttfärsgryta!

Äntligen!

Även att man måste börja gråta för att få herr sambo att lyssna på en... Annars när jag tar upp saker så är jag fjollig och löjig och gud vet vad... Den här gången blev jag så irriterad så jag började gråta. Sedan berättade jag att jag inte längre känner att vi pratar med varandra, att jag känner mig ensam och att jag känner att jag inte längre räcker till. Han har typ inte varit hemma någonting den här veckan och idag när dom skulle flytta stugan så frågade han inte ens om jag ville följa eller någonting... Har han något bekymmer så ringer han mor sin direkt och berättar sedan vad hon tycker att han ska göra åt saken även fast han inte ens berättat eller nämnt något för mig... Vilken typ va?! Nu känns det bättre i alla fall, men i ren ilska och protest och panik så har jag dammtorkat och bytt gardiner i både lill-rummet och sovrummet. Får se vad han tycker när han vaknar.
Ikväll ska han se på hockey så det blir nog inte så mycket till att umgås då heller... Funderar på om jag ska hälsa på någon istället. Annars sitter vi ju bara i samma rum, men pratar inte med varandra och så sprätter jag och djuren till när ett glädjevrål kommer från hans mun. Får se hur jag gör.

Flyttande pågår.

Av Magnus och Ellens stuga. Vet ej hur det går, han har inte hört av sig som vanligt så jag känner mig inte delaktig längre över huvud taget... Vaknat påfel sida p.g.a. mensvärk, nytvättade jeans, kattskit, kattspya och 16 grader inne i huset... Really happy day is'nt it???!!!

...

Har nästan ingen lust längre att blogga... Blir bara samma saker hela tiden för att mitt liv är så förbannat enformigt... Mår inte så bra psykist nu nu... Orkar liksom inte ta till och göra saker längre... Ensam har jag varit typ hela veckan... Nu den här helgen har Magnus varit borta nästan hela tiden... Vill inte, kan inte, orkar inte...

God natt<3

Efter ett ex antal glas vin och ett par groggar säger jag nu god natt. Lite mys med gubben (dvs ett viskande jag älskar dig) så kan man lugnt säga att min kväll varit bra! Gott sällskap och gott dricka med bra musik. Vad mer kan man önska sig? B, L, G, L, F, J, M och A. Min kväll är nu gjord och över! Hoppas att ni sover lika gott som mig:) kram på er<3

Lördag

Började ju som sagt (se föregående inlägg) att jag blev väckt av min äldsta syster klockan 08.20 imorse. Sen satte jag mig vid datorn och spelade lite Sims, drack kaffe och tog mig en bit kola. Sen blev det kaffe hos H&M med sockerkaka och muffins, mums! Efter det så blev det mer kaffe med L&J, eldande, plockande och nedtagning av tvätt. Jag rensade sedan M´s garderob (hoppas han blir nöjd). Även att han inte har tittat på hockeyn än! Han har stått ute med skotern hela dagen. Han, B, F och A har hållit på ett tag nu. Undrar när dom blir klara...?? Snusen är slut så därför är jag glad att K och H kom så att jag fick tigga en av henne=P
Nej, nu vet jag inte vad jag ska göra, men social ska jag vara iaf!
Tjingballabacon

Inte idag igen!!!

Igår morse vaknade jag runt 07.00 gråtandes (se föregående inlägg) och denna dag blev inte mycket bättre den heller...
08.20 ringer Marielle
- Hej! Sov du?
- Ja..... *morr*
- Jaha, det är Ring Så Lyssnar Vi på radion och alldeles strax ska dom spela Gråt Inga Tårar med Pippis. Så kliv upp och lyssna nu!
- Nej...!!! *morr*
- Okej, hej då!
Varför ringer man och väcker någon för det??? När ska jag få sova ut? Imorgon kanske jultomten hör av sig och vill ha hjälp med att ta med Rucolf till veterinären... USCH FY och BLÄ!!! Nej, nu ska jag nörda mig vidare på The Sims 2. Jag lever i en fantasivärld av bubblor och soja!

Fredag?! Redan?!

Den här veckan har gåt SÅ fort! Den har bara flugit förbi som en elefant på ett rosa moln...
Dagen har varit bra, förutom början då (se föregående inlägg) jag har lyckats hämta ved, gått med Timja, pratat med mamma, skurat golven, diskat, tvättat och tvättat fönstret i sovrummet. Bra va?
Jag vet inte hur helgen ser ut än mer än att vi ska handla idag och så ska jag hjälpa mamma skicka iväg någonting på datorn. Hon är duktig mamma, men säger till om hon behöver hjälp!
Jag vet inte vad vi ska äta för mat heller, mer än att jag ska pröva mig på att göra köttbullar för första gången=) Får se hur det går...
Nu ska jag vänta på Magnus, kolla elden (jag vill duscha snart!!!) och sen klä på mig. Ska fråga om han kan gå med Timja en liten sväng för hon verkar nödig...
Tjingtjallabcon på er!

Brevet...

Jag hade flyttat till en lägenhet i Östersund tillsammans med Lillasyster och TP. Det skulle bli hur roligt som helst och jag var jättenöjd med mitt val. Även fast jag hade lämnat Magnus kvar i Hede med våra tvillingar (hmm...??). Hur som helst så hade vi i alla fall gjort i ordning rummen och jag skulle precis till att hänga upp gardiner när dörren slogs ner och in kommer ja, säkert 20 män i striduniformer med vapen och handgranater. Först tog dom Lillasyster. Dom ställde en massa frågor. Sen delade dom på oss och vi fick se hur hela lägenheten och förrådet försvann och saker med dem också. TP var högt eftertraktad av männen eftersom hon var en väldigt smart vetenskapskvinna.
Efter en stund fick vi reda på att vi skulle få träffa våra föräldrar eller andra hälfter en sista gång, men det var bara för att få lämna avskedsbrevet som vi fick sitta ner och skriva var och en, men i samma rum.
Det var då jag vaknade eller ja, jag vet inte om jag var vaken eller inte för jag grät, men jag kunde inte få hjärnan att sluta tänka på brevet och på vad jag skulle ha skrivit. Det var så hemskt! Jag har aldrig mått så dåligt och jag trodde ju faktiskt att jag skulle dö! Så här blev brevet som jag tänkte det:


Hej mamma!
När du läser det här så har jag troligtvis redan dött. Jag vet inte varför, men jag och ni får tänka att det var min tid som var kommen nu.
Jag vill att du hälsar familjen att jag älskar er alla lika mycket. Jag kommer att sakna er, men å andra sidan så ska jag hälsa pappa att ni tänker på honom varje dag. Gråt inte är du snäll. Fortsätt att vara lycklig, det vill jag att ni ska vara!
Hälsa Lillasysters familj att hon och jag har kommit fram till Nangijala nu! Vi får vara tillsammans för alltid, bästa vänner för evigt... Jag älskar dom också, det gör jag, min extrafamilj.
Hälsa TP's föräldrar att jag är väldigt glad över få ha lärt känna deras dotter! En mer jordnära människa var det längesedan jag träffade. Modig, generös, givmild och snäll det är bara några ord.... Hon var en hel människa...
Nu måste jag gå mamma.
Det är min tur nu.
Jag hoppas att ni inte glömmer bort mig, men framför allt inte glömmer bort er själva! Det är viktigt!

Jag älskar er<3

Linnéa





Jag har fortfarande svårt att tro att det var en dröm...

Full huggning i det gula huset.

Nu har jag precis stoppat undan kakor, kaffe, te, smör och småfrallor. Jag har hängt upp nya gardiner, vädrat de gamla och fyllt på diskmaskinen för tredje gången idag. Dammsugningen är klar och golven torkas imorgon. Två av fönstren är tvättade intill och mitt främmande har nu gått.
Först ringde jag mamma - kan du hålla migh sällskap och hjälpa mig hänga gardiner? - hon var för trött.
Jag ringde Kristina - inget svar...
Jag ringde Tobbe - Köp med dig en snusdosa och kom ner på kaffe och kaka. Jag hann dammsuga sen kom han. Inte långt efter det ringde Kristina upp igen - Vi kommer nu; jag, Ante och Hampus. Samtidigt ringde mamma - Jag är piggare nu efter en liten vila så jag kommer ner och hjälper dig med gardinerna.
Det blev prat, skoj och mys istället. Fika blev det också.
Mamma hjälpte mig med gardinerna i vardagsrummet och tvättade fönstren intill där. Hon är snäll min mamma!
Nu tittar jag på Ghost Whisperer - äntligen lite nya avsnitt som jag inte redan har sett!
Dagen blev bra till slut! Hoppas bara att Magnus kommer hem snart.
Nej, nu ska jag slänga i lite ved i pannan!
God natt på er därute!

Dagen efter...

Nu går man här hemma med nerverna på helspänn. Kommer personen i fråga att komma hit och hota en eller kommer person smita eller kommer personen att slå ner eller trakassera en? Jag har låst in mig och går inte ut om inte hunden är nödig. Någon (vet inte vem, personen kanske) har lämnat en blå plastödla på vår motorhuv... Denna någon har också således målat dit två ögon med en tuschpenna. Den ser ledsen ut i.o.m. att färgens hållbarhet kanske inte är så där direkt bra utan den har börjat rinna... Jag lämnade kvar den på motorhuven för jag vågar inte ta i den...
Blommorna ska vattnas, golvet ska dammsugas och skuras, maten ska lagas och kläderna ska tvättas. Tur att jag har saker att göra för annars vet jag inte om jag hade gått omkring och bitit sönder fingrarna i.o.m. att jag redan har så korta naglar efter gårdagen...
Nej, snart måste jag få hem sambolillfis. Annars blir jag knäpp. Tyckte att jag hörde personen i fråga förut idag och samtidigt skällde Timja till och reste ragg, men när jag tittade ut så var det ingen där och det var då jag såg ödlan.
Känns lite som en dålig skräckfilm det här...
Hoppas att era nerver är bättre!

Vilken dag!

Först åker vi in till stan - Magnus hade tagit ledigt hela dagen - för att jag skulle operera bort "mandeln". När vi kommer dit undersöker en äcklig, äldre karl mig och säger ingenting vad han gör och sen frågar han mig om jag vill ha kvar den eller om jag vill boka en operation tills om några veckor. Vaddå?! Här på HC sa dom att jag skulle in idag för att just operera mig, inte åka 15 mil för att göra ännu en undersökning efter de tre som jag har gjort här... Jag får hem ett brev på posten när det ska ske...
Sen när vi kom hem så sa det pang...!!! Vi krockade...

F*n vad less jag blir...

Först så kommer han hem och säger: gud vad trött jag är, nu ska jag äta, sen lägger jag mig i soffan och läser och vilar en stund.
Ja, just!! Nu är han iväg och kollar nån j*vla cylinder och sen skulle han till Bertsson för att prata om stugan och jag får vara kvar här hemma och inte göra ett skit och vara ensam........ J'vla sak!!!
Så ringer jag upp och undrar om han kan in ved sen och frågar varför han inte är hemma.
Jag sa ju att jag skulle kolla cylindern. Ja, sen sa tänkte jag, men inte nu... Jo, och sen skulle jag till Bertsson för att prata om stuggu. Jaha?! Kan du ta med dig ved in när du kommer hem då? Orkar du inte det själv då?
Nej, då lilla Linnéa orkar alltid allting! Alltid själv och utan hjälp av andra!
Stå och knåda en degj*vel med händer som värker, sen göra en kaka, dammtorka passa djuren, laga mat, sen elda och hämta ved med mina redan svullna händer...
Fy f*n för sambos som inte hjälper till säger jag bara! Allting ska jag göra själv och om jag inte gör någomting alls så blöir det ett j*vla liv!
Näeh, nu ska jag skjuta mig först och hänga mig sen! Sen ska jag sätta på en hamster i munnen och danso hambo med en ranglig norsk!!!

Dagens stora fråga!

Vad ska vi äta????
Erlands fifty fifty?
Tacos?
Eller ska jag göra renskav med viltsmak?

Bakdagen är över

Småfrallorna smakade precis som mammas. Tänk vad man lyckas ibland! Glömde dock att ha i saltet, men det gjorde inte så mycket - tror jag - smakmässigt. Storleken varierade väldigt mycket. En var jättesöt! Den såg ut som ett hjärta och jag funderar på om jag ska ge den till Magnus när han slutar jobba.
Ananasrutorna var också jättegoda! Det lite sura från ananasen blev utjämnat med sötheten från kokosen. Smakade ungefär som Malibu fast i kakform istället för drink =)
Nu blir det disk i köket, tvätt i tvättstugan och så tänkte jag ett tag att jag skulle sitta ute med djuren, men den ideén försvann ganska så snabbt när jag öppnade dörren och den slets ifrån mig av vinden... *suck*
Imorgon blir det Östersund, operation och vila...
Jag fick mina kort igår också och ekan - klistret ska jag scrappa med, inte äta =P Jag får aldrig tag på något bra lim till ett bra pris och dessutom så försvinner det alltid spårlöst... Nu har jag gjort en egen liten pysselhörna/hylla i en av garderoberna i köket och det ser så prydligt, organiserat och fint ut - jag undrar ja om det kommer att hålla i sig...
Nej, nu måste jag ta tag i lite grejer.
Ha det gött!

Bakdag!

Annas småfranska 80st

2 pkt jäst
1 l vatten
2,8 l vetemjöl
4 tsk salt

Lös jäst i fingervarmt vatten i en assistent.
Tillsätt vetemjöl och salt
Arbeta degen i 5 min.
Baka ut genast.
Dela degen i 4 delar.
Rulla delarna till längder.
Skär varje längd i 20 bitar.
Forma bitarna till små runda bollar.
Lägg dem ovanpå smorda plåtar.
Låt jäsa övertäckta i ca. 1 h.
Grädda på fals 2 i 8 min på 225 grader.


Ananasrutor 35 st

2 ägg
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 burk krossad ananas

GLASYR
2 msk smör
1 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl kokos
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vatten.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner det i äggsmeten.
Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.
Grädda på fals 2 i 20 min på 200 grader.
Bred väl avrunnen ananas över kakan.

GLASYR
Blanda smör, socker, ägg, kokos och vaniljsocker i en kastrull.
Värm under kraftig omrörning.
OBS! Glasyren får inte koka.
Bred glasyren ovanpå ananasen.
Grädda på fals 2 i 8 min på 200 grader.
Låt kakan svalna på plåten.
Skär den i 5 cm rutor.

Dagens inköpslista:

Hundmat - ny sort
Vetemjöl
Kokos
Kräm
Ananas
Mjölk
Smör
Yoghurt
2dl gräddfil
Créme fraiche
2 pkt jäst
Ägg
Tortillas
Guacamolemix
4 x avocado
2 x paprika
Zuccihini
Purjolök
Vitlök
Frysta grönsaker
Köttfärs
Renskav
Krossade tomater
Oliver
Rönnbärsgelé
Karlssons klister
Diskmaskinstabletter
Rengöringsmedel - Gif
Tandkräm
Snus

Anledningen till allt detta hamstrande är nya maträtter, påfyllning av gammalt, bakdag imorgon och slut på hundmat...
Får se vad det blir för mat idag. Antingen tacos, Elrands fifty fifty, olivpasta eller renskav med viltsmak.
Vad tycker ni?

Tro på f*n...

Oljan tog slut i helgen... Nu måste man go back to basic och elda med ved innan mannen som ska sätta in elpatronen kommer. Skjuts less blev jag! Nu måste jag ut till stället-där-veden-ligger-begravd-under-snön-stället varje gång den tar sluta och tar slut gör den efter att man har eldat upp en gång, och lagt i två ggr... Segt segt segt....
Det var roligt i Lillhärdal och Sveg. Jag träffade både mormor och morfar och för första gången på länge så fick jag ett leende av honom och så satt vi och höll handen ett tag och hade ett litet moment för oss själva. Vi träffade moster Eva och Roland. Vi fikade kaffe med morbror Åke och Sonja och det var kul att träffa dom också! Mattias var hemma när vi kom dit också.
Dagen blir fylld av rök, eld, möten, handling, simning och mer eldande... Orkar inte städa idag... Det får bli imorgon. Nu ska jag tända lite ljus så att vi får upp i alla fall lite värme här inne innan jag hämtar veden.


Morgondagen - Lillhärdal

Hej allesammans!
Jag tänkte bara tala om att im,orgon åker jag till Lillhärdal över dagen för att vara med min mormor, mamma, Marielle, Elvira, Adrian och min kära moster Eva=) Det var längesen jag såg henne sist nu, men ännu längre sedan jag träffade min mormor. Ska försöka få lite bukt med hennes katt som tydligen är helt och hållet okontrollerbar. Tänkte ge henne lite tips och vis hur hon ska handskas med den.
Idag har jag dammsugit, skurat golven, träffat Lillasyster och Elvira. Nu blir det fredagsmys, Så Ska Det Låta och kanske en film!

Blåsigt värre!

Kerstin och Olle följde med mig och Timja ut. Timja skuttade som ett rådjur i snön och drog med sig matte ner i fallet=) Olle hoppade omkring och sprang som en galning. Kerstin gick sakta men säkert långt ner mot marken och sen sa det bara svosch! Kerstin hade blåst iväg en bit bort=)
Timja ser spöken här inne... Hon blir arg, morrar och reser ragg så fort hon går in i lill-rummet. Lite scary faktiskt...
Frukost är det dags för nu! Blåbärskräm med mjölk + en macka med leverpastej och smörgåsgurka. Mumsfillibabba!
Sen måste jag ta ett drag med dammsugaren. Lite roligt är det med dammråttor, men när dom förökar sig så blir det inte direkt kul...

I'm the world's greatest!

Jag fick bort den extremt fastbrända spaghettin OCH alt det svarta! Jag lät det stå ett tag för att se om det skulle lösas upp, sen diskade jag utav bara den med diskborsten och voilá, sen tog jag svinto och gnuggade som f*n. Ont i lederna, men en ren och snygg kastrull=P

Attans också!

Tro på f*n att jag har bränt en kastrull med spaghetti nu också... Alldeles svart är botten och lite spaghetti sitter kvar så att man inte ser alting där under... Bra jobbat va?! Jag har haft i kokhett vatten, diskmedel och bakpulver nu och låter den stå ett tag. Hoppas hoppas hoppas att det går bort! Annars blir det till att handla en ny kastrull på fredag... Inte skoj!

Hoppas hoppas hoppas!

Jag kollade mandeln idag igen och det verkar som att antibiotikan har bromsat tillväxten av den. YIPPI!!! Jag fick e ny kur med antibiotika som jag ska äta över helgen. Sen ska jag tillbaka på måndag för att se om de har mjuknat upp lite så att man kanske kan sticka hål på den med lokalbedövning. Någon som vill hålla mig i handen? =S
I övrigt så har jag träffat Marielle, Elvira och Adrian på HC. A skulle ta några prover för han var väldigt tjock i halsen. Ha var så duktig så han sa ingenting när doktorn stack honom i fingret. Även fast E sa att det skulle göra jätteont=)
På väg upp till ica så träffade jag Hannah och Ebba. Dom hade handlat och igår så bet Lovis sönder en termometer och fick i sig kvicksilvret... Inte bra! H ringde runt som en tok för att hitta sparris (inte för att jag vt hur eller om det fungerar, men...) till slut fick hon tag på lite sparris hemma hos prällen.
Efter ett snabbt besök på ica och inhandling av digestive, brie-ost, en dosa Göteborgs rapé och ett par fingervantar så pratade jag lite Kristian i kassan. Sen blev det en kaffetår hos svärmor som har varit jättesnäll och skjutsat mig hit och dit under dessa dagar. Ett långt snack och en massa kex och gos med Oskar.
Nu sitter jag här och njuter av vädret, synd att det ska blåsa så in i helskotta bara...!
Jag ska skicka alla bilderna på datorn för framkallning. Kommer dock ha en massa kopior nu, men då kan jag ge bort lite av korten till den som vill ha dom=)

Elvira dag idag


Tänkte bara berätta lite om min systerdotter Elvira. Den här bilden är tagen hemma hos min kära mor förra året någon gång. Jag, Magnus, mamma, Pål, Marielle, Jens, Adria och Elvira hade ätit middag och sen ville Elvira hitta på något kul - så varför inte teater? Jag, mamma, Jens och Adrian satte oss i soffan - Pål och Magnus satt på stolarna vid bordet. Elvira slår upp ridån - skutdörrarna från hallen till "finrummet" - Sen säger hon : Här kommer mamma med mognade apelsiner! En applåd bryter ut bland åskådarna. Ut kommer Marielle med en fruktkorg som hatt, en handduk i ena näven och en slev i den andra. På läpparna har hon världens största flin - sen bryter hon ut i ett asgarv! Tittar man lite längre ner från ansiktet så ser man att hennes bröst har blivit betydligt större - och det snabbt! Sen förklarar Marielle att de mognade apelsinerna i själva verket är grapefrukter som Elvira satte i Marielles BH för att det skulle mer tantigt ut, men hon var lite besviken för att dem inte hängde lika mycket som farmors...
Jag skulle kunna göra allt för att få denna bild som en fondvägg i min hall!



Hittade den här listan hos tremänning Maria:P

Dagens telefonlista:

Har du kysst nummer sju? Nej, du tack! Då skulle nog Kristina bli arg=)
Har du träffat nummer nio i veckan? Om man räknar med i lördags så ja. Var på fest hos honom och Linn=)
Älskar du nummer tio? Bertsson är bra=)
Är nummer elva en sötnos? Haha=) Brånck är alltid söt=P
Är nummer femton en bästis? Nej, bara jobb...
Har nummer sexton gått i samma klass som du? Nej.
Brukar du hänga med nummer nitton? Klart att man hänger med Svärmor ibland=P
Är nummer tjugo bra? Emlä är alltid bra=)
Gillar du nummer tjugosex? Ja, Färne är snäll.
Vet du om nummer trettioett har ett förhållande? Hans + Mari står det så ni kan nog räkna ut det själva=P
Hur känner du nummer trettioåtta? Håkansson känner jag via min sambo.
Är du intresserad av nummer fyrtiotvå? Nja, jag vill inte dirket ha en sådan kärleksrelation till min mormor...
Hur länge har du känt nummer fyrtionio? Sedan första året på gymnasiet - Djollie, FFF!

Onsdag

Mandeln och jag tänkte ta oss en klippning, det var dags för det nu, snart tre månader sedan jag klippte mig sist... Men mandeln vill inte ut och gå så han protesterade... Jag får väl klippa mig någon annan dag istället då. Så länge som det blir snart bara och mandeln slutar gnälla!
I övrigt så har jag inte gjort så mycket. Gosat med katterna, duschat, ätit frukost och tagit min första tablett för dagen. Bara två kvar nu... Dom smakar inte så gott dom där antibiotikatabletterna inte! Dom smakar som något som har legat ute i ett garage eller ett uthus i en lång tid. Dessutom så håller eftersmaken i sig ett tag. MÅSTE KÖPA TUGUMMI SNART!!!
Tänkte försöka mig på att städa om mandeln vill det eller inte. Får se om den protesterar. Nu måste jag lägga mig ner snart för nu tycker den att jag har suttit för länge... SUCK! Kan den inte bara försvinna??
Grey's Anatomy ikväll, lite unga mödrar och vänner och så ska jag kolla om det är något nytt avsnitt av Heroes, men det har blivit så invecklat nu så jag vet inte om jag ska fortsätta titta på det eller inte...
Jaja, nu ska jag sluta babbla på om mig själv och låta er sköta ert!

Antibiotika var något nytt...

www.sjukvardsradgivningen.se

Bartolinit - infektion i blygdläppen / Översikt

Publicerad: 2007-12-20

Allmänt

Bartholinis körtlar, som också kallas blygdkörtlar, är två körtlar som sitter i de inre blygdläpparna i slidan. De bildar ett sekret som håller slemhinnorna i underlivet fuktiga. Om man får bartolinit har den ena eller båda körtlarna blivit inflammerade, vilket gör att deras öppningar svullnar och täpps igen. När sekretet stängs inne i körteln kan en varböld bildas.

Bartolinit är vanligare hos yngre kvinnor. Det smittar inte. Det vanligaste är att man fått en infektion som orsakats av bakterier som finns i slidan eller på huden, men den kan även bero på virus.

Med behandling går infektionen över efter några dagar.

 

Symtom

Om man har bartolinit är det vanligt att

  • de inre blygdläpparna blir röda, ömma och svullna
  • man får en ömmande böld på eller intill de inre blygdläpparna
  • man har svårt att sitta eller gå.

 

Behandling

Bartolinit behandlas ofta genom att den infekterade körteln töms. Ibland behöver den tas bort för att besvären inte ska komma tillbaka. Innan man opereras får man lokalbedövning. Om infektionen beror på bakterier kan man få antibiotika. Om sjukdomen upptäcks tidigt behöver man inte alltid opereras utan det kan då räcka med antibiotika och smärtstillande läkemedel.

 

När ska man söka vård?

Om man har en ömmande svullnad i underlivet som inte försvinner efter några dagar kan man ringa sjukvårdsrådgivningen eller kontakta en vårdcentral.


Tisdag

I övrigt så har man dag varit lugn. Lite tvätt, lite disk och en massa mys med djuren. Tänkte kanske börja kika lite i hyllan-som-allt-som-inte-bryr-sig-om-hamnar-i-hyllan. Känns segt i.o.m. att det är en stor hylla inne i köket... Men men, det måste ju bli av någon gång!
Handla ska vi göra idag när Magnus har slutat, skönt att han fick ha kvar jobbet förresten, sen blir det mys i soffan, kanske lite städ och sen är det House!

Hmm...?

Jag har fått en knöl någonstans där man inte vill ha knölar och nu har jag läst omking lite och det verkar som att den måste tas bort med operation...!!! Hjälp! Den blir bara större för varje dag oc så gör det ont när man tar på den... Känns inte bra det här inte! Jag vill inte operera mig! Sist jag gjorde det så blev ju problemet värre än vad det var innan! Hoppas hoppas hoppas att det kan gå över av sig själv!

Det blev barnvakt trots allt

Ja, och så fick jag tag på mamma också. Hennes mobil låg på laddning så det var tydligen därför som hon inte svarade... När Adrian ska sova så ska mamma och Elvira åka ner på byn en sväng. Hon tänkte hämta upp mig då så det blir till att duscha, göra matlista och kanske dammtorka om mina händer orkar det förstås. Är så less på lederna nu! Vill bara bita av dom eller ta bort dom så att det inte gör ont eller stelnar till längre! Gaahh!
Jag funderar på att ta bort den stora mattan i vardagsrummet och bara ha kvar den lilla framför tvn. Rummet skulle kännas mycket större då tror jag och så slipper man kånka, bära och flytta runt på den hela tiden när man ska dammsuga också! Får se om jag tar fram den senare i år istället. Grejen är de att Timja halkar omkring på det här extremt hala golvet så därför är mattan praktisk för henne, men å andra sidan så kanske hon inte springer omkring lika mycket här hemma om jag tar bort den...? Vilket liv man har va? Vilket dilemma?
Nej, nu måste jag sätta fart om jag ska hinna något här hemma innan mamsellen och Gullefjun kommer!

Barnvakt eller inte barnvakt?

Mamma ringde igår och frågade om jag ville fölkja med upp till Elvira och Adrian i.o.m. att påhälsningen av Ebba inte blev av. Jag sa ja och nu försöker jag få tag på min kära mor som inte svarar i sin kära mobiltelefon så nu vet jag inte om det blir barnvakt eller inte barnvakt?!
I övrigt så tänkte jag plocka ihop och bort lite saker idag. Vill dammtorka också så att det är gjort, men jag får se hur mycket mina leder klarar av. Dom är sämre nu igen... Och utslagen är tillbaka så jag vet inte jag vad jag ska hitta på...?
Frukost idag blir yoghurt + äpple m. en leverpastejssmörgås till. Ingen juice har vi tyvärr så det får nog bli mjölk, vatten eller the till.


En trött dag idag...

Bakis? Svar: Ja! Trött som f*n, men inte lika trött som jag trodde att jag skulle vara. Det är ju bra! Gårdagens fest blev bra. Roligt att bli döv av alla hockeyentusiaster som skrek och buade i ett. Färjestad - Brynäs. Magnus, Ola och Jenny hejade på färjestad och det hördes kan jag ju lova! Keith hejade på Brynäs och det hördes också! Jag, Färne och Veronica var rätt så neutrala i frågan om vilka vi hejade på och huruvida vi hejade och skrek eller inte. Efter en massa hockey kom Näs, Brånck, Boffen oc Linn förbi och sen drog vi till campingen. Det blev kul och några drinkar till.
Idag är jag dock trött efter två fester på raken. Vill bara sova bort allting och hoppas på en piggare dag imorgon!


Snabbt ska det gå!

Ett snabbt inlägg blir det nu innan jag ska iväg till Färne och Jenny för att se på hockey med dom, Magnus och Ola. Har varit i Funäs på systemet och handlat lite inför dagen/kvällen. Igår var det avskedfest för Pimpen, jag kommer att sakna dig något enormt! Det var himla trevligt och det var skönt att vara omgiven enbart av människor som man tycker om<3 Nu letar jag min mascara som är spårlöst försvunnen! GAAH! Ha det gött!

7.45-16.00

Dags för uppdatering? Jo, jag tror det! Dagen har sett ut som följer: Jag klev upp, klädde på mig och borstade tänderna. Sen satte jag Timja i hundgården samtidigt som jag bar både vaten- och matskål OCH gled efter Timja på isen... Jag satte mig sedan i bilen och åkte med Magnus upp till dagis. Kaffe och mys i soffan i väntan på att börja och på att barnen skulle komma. Sen blev det en massa mys och skoj under hela dagen. Så lugnt och skönt att vara med de små! Klockan 16.00 traskade jag iväg till svärmor Ellen för en middag bestående av pytt (för mig) och palt + fläsk (för Magnus och svärmor). På vägen dit blev jag erbjuden skjuts av två pers, tänka sig att de kommer folk och erbjuder sig skjuts alltid när man bara ska gå en liten bit?! En sväng till Hampus, Kristina och Ante blev det också. Mycket gos och skratt. Han är väldigt arg på sin gammelmorbror den där Hampus! Nu sitter jag här vid datorn och ska alldeles strax hoppa in i duschen och göra mig i ordning inför kvällen (om det nu blir något...)

07.00-15.00 ~ Tim

Jag jobbade idag på Smultron med de små och myste och pratade. Det blev väldigt mycket djupa disskutioner ett tag på rasten där, lite tungt och jobbigt, men skönt att få ur sig lite! Efter jobbet hämtade jag Tim - Timpelimpen - på Kongron och vi började traska hemåt. Jag hade för mycket kläder och när vi kom till korsningen vid OK så orkade han inte gå mer så jag fick bära honom. Varmt, halkigt och tungt med en lång väg kvar att gå. Jag var slut i kroppen efter dagens jobb och ännu jobbigare blev det. Till slut fick vi skjuts av Katrin och hennes mor. Tack så hemskt mycket för det! Det var jättesnällt av er =) Väl framme satte vi på barnkanalen och började sedan laga mat - pyttipanna m. rödbetor, sallad och stekt ägg - sen inväntade vi Magnus. Efter maten blev det mer TV-tittande samt en massa lek och stoj. Timja och Tim blev bästa vänner och nu har vi precis avslutat kvällsfikat och snart ska Timpelimpen hem.
Kvällen ser ut som följer:
* 20.00 - Diagnos:Okänd eller Det Okända
* 21.00 - Grey's Anatomy
* 22.00 - Troligtvis läggdags, men det kan bli lite mer TV...
Nu måste jag titta till barnen - Tim, Timja och Magnus!


Desperate Housewives = en tankeställare ?

Jag sitter och tittar på det nya avsnittet av Desperate Housewives - ett program som jag vanligtvis aldrig tittar på - och får mig en riktig tankeställare. Hur kan en människa slå en annan människa, än mindre sparka på en annan människa? Är det av rent nöje? Har arv och miljö något med detta att göra? Mental instabilitet? Eller bara vrede och eller njutning? Jag skulle aldrig kunna sl en annan människa om det inte var i självförsvar! Så är det bara! Jag kan inte heller tänka mig in i en saituation där jag själv blir slagen och sparkad på och inte kan ta mig där ifrån. Det är en klyscha - jag vet - men det är en sjuk värld vi lever i idag. Samhället går utför och människorna - den största arten (?) - blir alltmer instabil och osäkra... Vart är vi på väg egentligen???


Lördag - en bra dag =)

Vi vaknade, efter en kväll ute i Midsommarkransen, kl. 09.30 och började plocka ihop, duscha och äta frukost. Sen bar det iväg till Skärholmen för lite shopping. Det blev pysselsaker til örhängen, lite nya papper till scrapbooking och en väska. Vi tog en fika och åkte sedan tillbaka till lägenheten.
Förfesten innan konserten var i full gång när Brånck, Drickis, Hedda och sedan Ragnar kom förbi för att hjälpa oss att dricka upp! Mi Habibi ville att jag skulle bli hennes metalldocka, men riktigt såå pudel är jag inte =P Resultatet blev ungefär så här: (PS - örhänget är ett eget verk från pysselgrejerna jag köpte)



Vi tog tunnelbana och tvärbana till Globen och klev sedan in. Jag ville köpa en tröja, men hade glömt att ta ut pengar så Brånck erbjöd sig att betala den. Jag började kika runt lite på tröjorna och hittade sedan den ultimata för mig! Jag bara MÅSTE ha just DEN Sad Wings of Destiny - tröjan!!! Brånck väntade i kön, men kom tillbaka med beskedet att den bara fanns i strlk L eller XL och då fick det vara för mig... Vi (jag, Brånck, Hedda och Ragnar) gick in och satte oss när de andra (Mi Habibi, Gurra, Magnus och Drickis) ställde sig nere på golvet.



Megadeth stod för underhållningen och de var väl bra, men det var ju inte de som jag egentligen ville se... Jag började sms:a med Paulin för att höra var hon satt (mittemot oss) och för att höra när vi skulle träffas. Vi bestämde mellan Megadeth och Judas. Men Testament då? Var var dom? Jag frågade Paulin och fick reda på att de hade börjat spela kl. 19.00 och blev klar runt 20.00. Jag blev irriterad och besviken... Står det på biljetten att konserten börjar kl. 19.30 så ska den f*n i mig göra det också! Visst, okej att det kan börja senare, men ta mig f*n aldrig att den ska börja tidigare!!! Nå ja.. Jag väntade ju fortfarande på favoriterna =) Jag fick lugna mig med det!



Här har vi min älskade Rob Halford med sina medarbetare! Tyvärr kan jag inte lägga in ilmer så ni som vill se något från konserten får väll kolla runt på webben eller komma hem till mig i, vad som desvärre blev väldigt lite, 1 min... Jag njöt av hela konserten! Lite dumt av mig att inte köpa öronproppar dock, men har man klantat sig så har man! Jag ville nästan hellre stå nere på golvet under den här delen av konserten (främst för att Hedda gick ner Ragnar hade ingen biljett så han fick flytta runt och Brånck somnade) men sen började jag tänka på hur liten Mi Habibi såg ut där nere så jag kände att det här nog ändå var en av de bättre platserna! Jag såg hur bra som helst och jag sket fullständigt i om de bakom mig såg någonting över huvud taget för jag hade kul och jag rörde på mig i alla fall! Tack alla som följde med mig och övertalade mig till denna konsert! Det var en uuplevelse utan dess like, min första rockkonsert och en av de bästa dagarna i mitt liv!


RSS 2.0