Grilltajm

Ja, som sagt så blir set till att grilla ikväll. Vegetarisk "korv", pommes stripes, tzatsiki och haloumi. Mumma!
Är egentligen fortfarande less på att grilla sen förra sommaren, men man måste ju hänga med lite ändå... Man kan ju inte direkt bjuda in våren och all dess solsken utan att grilla, det vore ju absurt, men någon gång skulle det faktiskt vara skönt att få göra något annat.

I övrigt så har det blivit jobb idag och jag tänker fortfarande inte jobba i ett kök i framtiden. Jag är inte den typen av kvinna som passar i ett kök! punkt slut.! Men roligt var det och blött! Att diska är inte så roligt, men att "råka" skvätta vatten med slangen är desto roligare=)

Nej, nu ska jag ta mig en chokladbit och sen ska jag ut och titta om Timja har vatten/mat i skålen/skålarna.

Ang. alkoholen...

Efter att ha druckit nästan hela påsken och att det blev lite partah förra helgen så blir det lugnt ett tag framöver. Har börjat fundera på det där med hur mycket man egentligen suger i sig över en kväll och till vilken nytta då? Nu blir det party max en gång i månaden för min del. Ska till Krickelina & co imorgon på grillfest och då blir det kanske att man tar sig en öl eller ett glas vin. Sen på lördagen blir kanske mojs och mys med Rebertil, får se vad som händer. Har i alla fall bestämt mig för att ta det mycket lugnare framöver och se om det hjälper hjärta, själ och vikt. Hoppas, hoppas, hoppas! Känns skönt att kunna vakna upp dagen efter utan nägon huvudvärk eller akut besök på toaletten. Jag ska börja njuta av drickandet istället för att häva i mig och bli full! Nu har jag bestämt mig för att växa upp lite till=)

Inredningsmani!!!

Vill verkligen göra om vårt hus nu. Är så trött på alla ljusa och tråkiga väggar. Jag vill ha färg och mönster!!! Har därsör surfat runt lite och hittat lite av det jag/vi har sökt.


Handtag till köket - enkla men jädrans snygga, dessutom var dom billiga med!


Halltapet - Verkligen läcker, inte för röd eller för mörk utan precis lagom!


Nytt golv - Laminatgolv är billiga och bra, ser de dessutom ut som fusksten så är det ju ännu bättre än den fula vi har nu som ALDRIG ser ren ut efter att man har städat den...

Yippi - eller nej?!

Då har man fått sig ett vikariat till då - på högstadiet. Ska bli roligt - hoppas jag! Får se om dom sköter isg eller inte, nej men det ska bli jätteroligt att få jobba med någonting som jag vill läsa vidare till. nu åtestår det ju bara att se om jag lämpar mig för detta och om det verkligen är så roligt som jag tror...

Lånka i rosa

Tydligen ännu ett smeknamn jag har. H och J har hittat på det efter att de läst min blogg och det var ju lite kul faktiskt=) Tack för den, jag välkomnar fler förslag också!
Idag blir det ännu mer krattning på gården, omg vad mycket löv det är!!! Jag krattade lite på framsidan igår, men det syns knappt iom att det har blåst i natt och i går kväll... Lite segt, men det är bara att bita ihop och fortsätta!
Nu snart blir det städning av garaget. Får se om det kanske blir en liten loppis eller om jag kanske lägger upp lite "till-salu-psylar" här på bloggen. Skulle vara skönt att få bort allting idag, men jag tror dock inte att det går... Nej, nu ska jag ut i värmen för att sedan sitta och frysa i garaget=P

Filmkväll

Igår blev det lugnt med tanke på det fina vädret. Lite dammtorkning hann jag med iaf. Dessutom konkade jag världens överfullaste tvättkorg från källaren och upp till sovrummet. Jag fick ta den trappsteg för trappsteg så att innehållet inte skulle ramla ut. Sen blev promenad med Timja och lite utemys i solen med en bok och "de tre musketörerna".

På kvällen blev jag sugen att titta på filmerna jag fått tidigare under dagen. När Magnus skulle på sin jakttjosan så tänkte jag att: Hmm... Magnus gillar inte animerade flimer så då tittar jag själv istället=)


Först ut blev denna söta rulle!

När misslyckade låtskrivaren Dave Seville släpper in talangfulla ekorrtrion Alin, Simon och Theodore i sitt hem blir det musikalisk succé över en natt. Men en girig skivbolagsproducent har planer på att utnyttja ekorrgänget genom att skicka dem på en lång jobbig turné. Nu måste Dave kombinera mänsklig intelligens med ekorrarnas sinne för bus för att få hem dem innan det är för sent.

Den var jättesöt och för första gången på länge så grät jag till en film. Theodore är så gullig!


Sen när Magnus kome hem tittade vi på tv, men kl. 21.00 fanns det ingenting bra längre så då bestämde vi oss för att titta på den här sötnosen:



Horton Hears A Who.

I detta festliga och hjärtevärmande animerade äventyr hör plötslligt an dag elefanten Horton ett rop på hjälp från ett litet dammkorn. Dammkornet visar sig vara en hel stad befolkad med mycket små varelser, men med mycket stora problem. Horton måste nu rädda staden och skydda sina nyfunna vänner.

Synd att jag var så himla trött när jag tittade på den här, men söt var den iaf och med världens gulligaste små sjur. Jag har en favorit: En gul liten sak som gapar, men inte säger så mkt. Skrattade varenda gång denna sak tittade förbi på rutan=P

Jahopp...

Då har man sadlat om till mattant/vårdbiträde/förskolelärare. Det finns lite att ta på nu;)

Fick förresten reda på att jag har jobb hela maj - är bara ledig i 6 dagar (fy f*n vad skönt, säger jag bara!)

Ska kanske hälsa på i nya huset ikväll - dvs Marita och Per-Ola m. company. Ska bli spännande att se hur det blev. Det märks att kontakten varit sisådär när jag inte ens visste om att dom hade flyttat i helgen... Skäms på mig!

Nej, en snabb matlista ska göras, solen skall avnjutas och katterna ska "rastas" (dom ska få njuta av det sköna vårvädret) Ha det gött!

Isprinsessan - Camilla Läckberg

Jag har ju lovat att skriva bokresensioner och jag hoppas att ni har haft tålamodet uppe. Jag har, som vanligt i mit underbara deckarträsk, åter igen fastnat vid enbart en författarinna. Förut var det Karin Fossum, en författarinna från Norge, som stog mig närmast hjärtat, men nu har böckerna tagit slut så jag var tvungen att gå vidare. Det var då jag hittade Camilla Läckberg från Sverige.

Camilla Läckberg
Isprinsessan

"Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Hon tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. En isprinsessa. Han sträckte u handen och rörde vid henne. Blodet på hennes handleder hade för länge sedan stelnat. Kärleken till henne hade aldrig varit starkare. Han smekte hennes arm, som om han smekte den själ som nu flytt kroppen. Han vände sig inte om när han gick. Det var inte adjö, utan på återseende."

Så står det på baksidan av boken. Där ibland många hyllningar och små kommentarer till bokens fördel.
Alltså, en flicka Alexandra Wijkner mördas i sitt hem i lilla Fjällbacka. Erica Falck och Eilert hittar henne i badkaret, frysen, med handlederna uppskurna. Erica och Alex var bästa vänner som barn, men någonting hade gjort så att dom hade glidit isär. Nu låg hon där, död...
Patrik Hedström, polis, får hjälpa till med fallet som först ser ut som ett typiskt självmord, men som sedan visar sig vara ett mord och ett komplicerat sådant dessutom. Alex hade varit med barn när hon dog, tre-fyra månader gammal hade bebisen varit. Hon skulle säkert ha berättat för fadern, var det hennes man, en alkoholiiserad konstnär eller någon annan? Vem vet? Familjen i övrigt är väldigt prydlig och vill inte säga någonting alls för att få dom att gå i dålig dager.
När Patrik åker hem till Erica för att ta sig an ett vittnesmål, det var ju ändå hon som hittade henne, så pirrade det lite extra i kroppen, han skulle hem till Erica Falck - sin stora kärlek. Som vanligt säger det klick.
Erica blev så nyfiken av fallet med Alex att hon bestämmer sig för att skriva en bok om henne och därmed lösa några av polisens gåtor själv. Hur ska det gå? Hamnar Erica i trubbel? Blir de ett par? Kan de lösa mordet på Alex? Läs boken så får du veta, jag vet!

Den var extremt bra den här boken. För att inte tala om hur snabbt man fastnar i den och sugs in i den. Helt makalöst! Nog för att jag är en deckarnarkoman och har läst min del, men det har var bland det bästa jag har läst. Dessutom tog det mig mindre än en vecka att plöja igenom boken, och annars brukar jag läsa en bok per halvår kanske... Handlingen i boken är suverän och man bits fast med varenda lite tand för att bara få läsa slutet gott allting gott? Jag är glad att jag hittade Camilla Läckbergs böcker - i pocketform såklart! - det fick in på helt nya spår. Visst Karin Fossum är väldigt, vädligt duktig, men man bits inte fast lika mycket som med dessa böcker. Jag kan inte rekommendera den nog till alla er där ute som läser detta nu! Gå och köp den, läs den och förvånas!

Denna låt passar in på mig just nu...

PSYCHOSTICK - I hate doing laundry

I hate doing laundry...
I hate doing laundry...
I hate doing laundry...
Ah, Crap I got to do the dishes too
I hate doing dishes...
I hate doing dishes...
I hate doing dishes...


Så har min dag sett ut=P

Mys ikväll också!

Peter svängde förbi när jag satt vid datorn och Magnus tittade på hockey. Sen blev det pizza, Comedy Store och nu AFV=)
Hoppas att alla dagar blir lika lugna och sköna som denna!
Nu börjar det! Tjao

Summering av påsken

Torsdag: Packade väskorna och djuren och åkte upp till Lunnäset på morgonkvisten. Packade in och inväntade resten av sällskapet. Myste hela dagen/kvällen.

Fredag: Myste, tog ett eller flera glas vin. Träffade en massa folk.

Lördag: Jag tror att vi kanske tog oss en liten skotertur om vi inte blev hemma och myste (mycket mys denna påsk) med Begga, Plinz, Färne, Plenzy, Klöckarn, Svärmor, Grannarna och nån till.

Fredag: Jag, Muffen och djuren var ensamma kvar i Lunnäset och bestämde oss för ett Vänner-maraton. Vi hann dock bara med första säsongen och två avsnitt av andra. Vi åker väl upp någon annan helg för att fortsätta=) Krickelina, Ante, Hampebus och Själsfränden kom senare på kvällen en liten snarsväng, körde nästan fast i geggan och sprutade ner vår bil=P

Sen fortsatte det väl mest så hela veckan. Idag har vi kommit hem till civilationen. Känns dock lite segt faktiskt... Det var ju så mysigt där uppe och fint väder, om man bortser från gårdagen då...=(

Nej, nu ska jag läsa bloggar och försöka komma ikapp med tvätten, Muffen har varit snäll och dammsugit idag!


Lite bilder



Den här är från STHLM's resan. Lillasyster kom och hälsade på en sväng och var en väldigt flitig modell.


Här är småskitarna. Maggemuffen har precis gått ut med Timja och då satt dom här två i fönstret och var avundsjuka.


Vi åkte upp till Lunnäset för någon dag sedan och då utmanade jag själsfränden på att hoppa från huset (det finns ingen trapp ännu) och självklart gjorde hon det, men Maggemuffen fick hämta upp henne därifrån sen!


Gjorde ett lite kollage med den röda tråden "S". Fint va?


Bubs i egen hög (kort) person. Mamma och han skulle göra spaghetti + köttfärssås, men det var godare, tyckte han, att äta kall spaghetti!

.....

Städ och tvätt är det som har stått på mitt schema idag. Mycket att stå i innan resan till Lunnäset på torsdag. Dessutom fick jag höra av snälla syster (http://postgatan.blogg.se) idag att jag hade lovat henne att följa med henne, Rebertil, Jenny och Cillidutten på bowling imorgon. PANIK!!! Nej, då säger hon sen, vi ska inte vara där förrän kl. 21.00 imorgon kväll så det är lugnt! Ska bara försöka lägga fram nyheten lite snällt till sambon nu så blir det nog bra sen. Beställde ju från systemet idag också så det passar ju utmärkt! =)

Tisdag

Det blev ingen operation igår så jag är väldigt pigg idag!
Tvättas ska det göra, och det i mängder också!
Magnus vill kunna välja precis vad han vill i klädväg inför påsk.
Jag tänker då automatiskt: Är det inte bara nödvändigt med skoterkläder och mjuikskläder??
Tydligen inte...
Så nu har jag världens berg att ta hand om!
Dessutom så ska jag städa huset också, men han ska baske mig få hjälpa till för imorgon ska jag laga mat till påsk också...
Huvva vad mycket det blev nu...
Nej, dags för kaffe och smörgås med Dallassallad=P

Söndag

Har tittat på en tecknad film idag - Familjen Robinson - som handlade om en föräldralös pojke som ville hitta sin mamma. Han uppfann en tidsmaskin och for iväg till framtiden för att se hur hans lycka blev.
Den var jättebra, jag älskar tecknade filmer=)

Imorgon är det dags för operation. Lite nervit, men det är väl så det ska vara...

Dammsuga och skura golven måste göras idag, men jag vet inte jag om mina leder vill så mycket. Bara det här gör lite ont nu... J***a s**t leder!!!

Katterna jagar en fluga som sitter fast "mellan fönstren". Timja har blöja och Magnus åker skoter.

Nu ska jag göra något annat! Ha det

Det var den dagen det...

Jobb med bra och roliga personer från 10.00-16.15.
Rastning av hund innan jobb som inte gick så där jättebra... *morr*
Tillagning av korvgryta, läsning i boken Isprinsessan - Camilla Läckberg.
Tändning av ljus.
Seplade The Sims 2 i ca 15 min.
Hockey på tvn (eller rättare sagt i bakgrunden i.o.m. att jag inte tittar...).
Blir nog till att lägga sig och sova nu tror jag.
Inget Grey's Anatomy - USCH vad arg jag blir!!!
Nu är jag trött och törstig.
God natt<3

RSS 2.0